17
Mayıs
2024
Cuma
FATSA - ORDU

AKP Ordu Milletvekili Taşçı: Bu kafayla bu Türkiye gitmez

AKP Ordu Milletvekili Hamit Taşçı, Türkiye'nin hala yatırımlarını borçlanarak yürüten bir ülke olduğuna dikkat çekerek, Türk insanının topyekün bir değişime ihtiyacı olduğunu söyledi.
Kurban Bayramı nedeniyle Ordu'nun Fatsa İlçesi'ne bağlı Bolaman Beldesi'ni ziyaret eden Milletvekili Hamit Taşçı, AKP Belde Teşkilatı'nda bir konuşma yaptı. Hükümetin bir yıl gibi kısa sürede büyük başarılara imza attığını belirterek, "Türkiye hala yatırımlarını borçlanarak yürüten bir ülke. Buna rağmen faiz yüzde 78'lerden yüzde 16'lara düştü" diyen Taşçı, Türk insanının değişmesi gerektiğini ifade etti. Taşçı, "Biz Ankara'da 168 milletvekili, istediğimiz her yasayı çıkartabiliyoruz. Köşk'ten dönse de bir daha gönderiyoruz yine çıkıyor. Ama bir şeyde çok zorlanıyoruz. Kafaların değişmesi lazım. Bu kafayla bu Türkiye gitmez. Kafaları olayın merkezine insanı oturtarak yaratılıştaki fıtratımıza uygun hale getirinceye kadar kafa değişimini beceremezsek Türkiye'nin işi yine zor" dedi.

"DEĞİŞİM EĞİTİM VE KÜLTÜR MESELESİ"
Değişimin bir eğitim ve kültür meselesi olduğuna dikkat çeken Hamit Taşçı, "Bir yerden başlamak zorundayız. Biz bunun yasal boyutlarını halledeceğiz. Uygulamada çok ciddi reformlar yapacağız. Bir zihniyet devrimini gerçekleştirmek zorundayız. Şok sıçramalar ve hızlı kalkınma için buna ihtiyacımız var" diye konuştu.
Yüzde 35 oy alarak parlamentoya girdiklerini Meclis'teki oranlarının yüzde 66 olduğunu da hatırlatan Taşçı, "Önümüzde 28 Mart Seçimleri'nde milletimiz bize Meclis'teki oranımıza yakın bir destek verirse biz çok daha rahat çalışacağız. Bizim elimiz Kıbrıs'ın çözümünde, AB yolundaki çalışmalarda daha güçlü olacak. Biz aynı gemideyiz, askeriyle siviliyle, kentlisiyle, köylüsüyle. AKP Hükümeti, AKP'nin hükümeti değil 70 milyonun hükümetidir. Parti kavramının ötesine geçeceğiz, Türkiye'nin çıkışını, kurtuluşunu yeni yatırımlara gündeme getirmesini hep birlikte düşüneceğiz" dedi.

YURTDIŞI KREDİSİ GÜNDEMDE
AKP Ordu Milletvekili Hamit Taşçı, bölge için çok önemli olan Karadeniz Sahil Yolu Projesi içersinde bulunan Bolaman-Perşembe Bölünmüş Otoyolu için Haziran ya da Temmuz ayında çok güçlü bir kredi desteği sağlanacağını da belirterek, bu kredinin yurtdışından sağlanacağını açıkladı. Taşçı, "Hükümetimiz normal ödeneğin dışında projeyi bitirmenin peşinde. Burada bir başka olay daha var. Geçmiş hükümetler zamanında 10 kuruşa yapılan işi biz 3 kuruşa 4 kuruşa yapıyoruz. Bunun anlamı şu; 10 milyon dolarlık bir ödenekle 70 - 80 milyon dolarlık işler yapılır hale geldi. Geçmişte niye böyle değildi? Çünkü geçmişte paylaşım çoktu. Şimdi sadece hizmet paylaşımı var. 2005 yılında bu yol kesinlikle trafiğe açılacak" ifadelerini kullandı.
ORDU _ İHA
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2004 Salı 22:25:26
Güncelleme :28 Mart 2004 Pazar 21:18:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?