26
Mayıs
2024
Pazar
FATSA - ORDU

Akülü araba ile moral buldu

Uyurken yastığının altındaki silahın ateş alması sonucu omuriliğinden yaralanan, belden aşağısı felç kalan ve bugüne kadar tam 75 kez ameliyat olduğu öğrenilen İbrahim Geriş, Fatsa Kaymakamlığı tarafından verilen akülü engelli aracı ile moral buldu.


Ordu’nun Fatsa ilçesine bağlı Hatipli beldesinde yaşayan İbrahim Geriş, 1994 yılında gece yatarken silahını yastığının altına koyduğunu belirterek, “Gece uykum kaçmıştı. Sağa sola dönerken silah ateş aldı ve omuriliğimden yaralandım. Önce Fatsa Devlet Hastanesi’ne, daha sonra da Samsun OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’ne gittim.

En az 70 defa Samsun’da operasyon geçirdim. 5-6 defa da Fatsa’da ameliyat oldum. Çünkü ciğerlerimden de yaralanmıştım. Uzun süre tekerlekli sandalye ile sağa sola birisinin yardımıyla gidiyordum. Şimdi Kaymakamlığımızın verdiği motorlu araç sayesinde tek başıma istediğim yere gidebileceğim. Çok mutluyum” dedi.


İlçe Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer ise engelli vatandaşın sağlık kurulu raporlarını ibraz ederek engelli aracı almak için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na müracaatta bulunduğunu belirterek, “Vakfımız engelli vatandaşın talebini inceledi. Yasal bir engellerinin olmadığını tespit ettiğimizden bu aracı veriyoruz. 2008 yılında da 5 engelli vatandaşımıza akülü motorlu araç vermiştik” diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2009 Salı 14:20:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?