22
Mayıs
2024
Çarşamba
FATSA - ORDU

Anlayan'dan nüfus sayımı uyarısı

Ordu'nun Fatsa ilçe Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, nüfus sayımıyla ilgili vatandaşları uyararak, "Bugün rica ediyoruz, yarın Fatsa'da yazılmayanlara karşı ricamız ortadan kalkacak ve yaptırım olarak geri dönecek" dedi. 

Başkan Hüseyin Anlayan, Efkaf Mahallesi'nde bulunan Çullu Kıraathanesi'nde vatandaşlara yaptığı toplantıda nüfus sayımıyla ilgili ikazlarda bulundu. Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Yücetepe, Belediye Meclis Üyesi Niyazi Yeşiller, Şoförler Odası Başkanı Mesut Bıçakcı, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ayhan Baş ve Efkaf Mahallesi Muhtarı İsmet Burgu'nun da hazır bulunduğu toplantıda konuşan Başkan Anlayan, Fatsa'nın gerçek nüfusunun 65 binin üzerinde olduğunu belirtti. Anlayan, "Bizim bütün çabamız, var olan gerçek nüfusumuzu ortaya çıkarmaktır. O yüzden hepimize görev düşüyor. Biz bunun için bir takım toplantılar yaptık. Sayım başladı ve hala devam ediyor. Yazılmayan hala bir çok hanemiz var. Yazılmayanlara tekrar tekrar gidilecek ve bu ay sonuna kadar sayım işlemi devam edecek. Nisan ayında askıya çıkacak, haziran ayı sonuna kadarda itiraz süresi var" diye konuştu. 

Bundan sonra ikametgahların götürülüp getirilmesiyle nüfusun sürekli değişken olacağını ifade eden Hüseyin Anlayan, "Biz bundan sonra paylarımızı değişen nüfusumuza göre alacağız. Muhtarlarda eskisi gibi ikametgah veremeyecek. Dolayısıyla vatandaş nerde yazılmışsa orda hizmet alacak. Benim Fatsa'da yaşayan herkesten ricam, nüfus sayımında Fatsa'da yazılmasıdır. Bugün rica ediyoruz, yarın Fatsa'da yazılmayanlara karşı ricamız ortadan kalkacak ve yaptırım olarak geri dönecek. Yeni Nüfus Sayım Kanunu diyor ki, 'yılın yarısından daha fazlasını nerde ikamet ediyorsanız orada yazılacaksınız.' Bundan sonra bütün kurumlar hizmet verirken ikametgah sorgulayacak" şeklinde konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 6 Mart 2007 Salı 14:16:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?