26
Mayıs
2024
Pazar
FATSA - ORDU

Aşı kampanyasına destek

Dünya Sağlık Örgütü'nün 4 yıldır nisan ayı içerisinde yaptığı aşı kampanyasına, Fatsa kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer de destek verdi.


Fatsa Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer, şehir merkezinde bulunan 2 Nolu Sağlık Ocağı'na gelerek Sağlık Grup Başkanı Ömer Mehmet Malatyalı ile birlikte aşı kampanyasına destek verdi. Aşı kampanyasında ilk konuşmayı yapan Fatsa Sağlık Grup Başkanı Ömer Mehmet Malatyalı, bağışıklıma hizmetlerinin bebekleri çocukları ya da erişkinleri enfeksiyona yakalanma riskinin en yüksek olduğu dönemden önce aşılayarak bu hastalıklara yakalanmalarını önlemek amacıyla yürütülen önemli bir sağlık hizmeti olduğunu söyledi.


Daha sonra konuşan Fatsa Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer ise Türkiye'de yalnızca aşı uygulanarak, uygulanması sağlanarak her yıl yaklaşık 40-50 bin bebeğin aşı ile korunabilir hastalıklardan ölümü engellendiğini ifade ederek, “Aşılamanın önemini her fırsatta vurgulayalım. Çocuklarımızın aşılanmasını sağlayalım.

Aşılanma şansını kaçıranlar var ise aşılanmaları için sağlık ocağına götürelim. Sağlıklı bir toplumun gereği için aşılama hizmetinin vazgeçilmez olduğu bilincini tüm kesimlere ulaştıralım. Aşıyla önlenebilir hastalıkların çocuklarımızın anne ve babalarımızın karabasanı olmaktan hep beraber çıkaralım. Aşılanma ile sağlıklı bir geleceğe doğru çocuklarımızla birlikte sağlıklı adımlar atalım” dedi.
 

İha
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2009 Pazartesi 15:22:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?