16
Mayıs
2024
Perşembe
FATSA - ORDU

Balıkçı hamsi bolluğuna sevinemedi

Soğuk havanın gelmesiyle hamsinin bol çıkmasına sevinen balıkçılar, tuttukları hamsilerin ucuz fiyata gitmesiyle büyük hayal kırıklığı yaşadılar.

Marmara ve Karadeniz Bölgesi'nden yaklaşık 100 balıkçı gemisinin Karadeniz'de av yaptığını belirten Fatsa Balıkçılık Sahibi Mustafa Mollaoğlu, son günlerde havaların soğumasıyla birlikte gecede 50 ton hamsi tuttuklarını açıkladı.

Mollaoğlu, "Hamsiyi tutuyoruz ama kasasını 10 YTL'ye veriyoruz. Her gece 3-4 ton mazot yakıyoruz. Bizim kasasını 10 YTL'ye verdiğimiz hamsi tezgahta kilogramı 3-4 YTL'den gidiyor. Gecenin buz gibi soğuğunda emeği biz çekiyoruz, parayı ise tezgahçılar kazanıyor. Adamlar hamsiyi döküyorlar, yine de 3-4 YTL'den aşağıya vermiyorlar" dedi.

Yapılan anlaşmaya göre sabah 06.00'dan akşam 16.00'ya kadar balık-hamsi tutmanın yasaklandığını ve balıkçılar olarak bu kararı desteklediklerini belirten Mollaoğlu, "Balıkçılara kota uygulansın. Takım başı günlük bin kasa tutulmasına izin verilsin. O zaman balık güzel para eder, denizdeki balık da bollaşır. Balıkçı soğuk hava depoları yapsın, ürününü bekletsin. Yoksa böyle tutup hemen satmak ürünü ucuza götürüyor. Burada bir sürü emek var. Bir tane tutucunun peşinde 2 tane taşıyıcı ve onlarca tayfa var. Emeğimize yazık etmeyelim" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2007 Çarşamba 12:23:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?