17
Mayıs
2024
Cuma
FATSA - ORDU

Börek güzelleri iş başında

Fatsa İlçesi’ne bağlı Ilıca Beldesi Kayaköy Köyü Yardımlaşma Dayanışma Kalkındırma Kültür ve Çevreyi Güzelleştirme Derneği, "4. Geleneksel Börekli Bayram Kutlaması"nda vatandaşları biraraya getirdi. Köylü kadınlar ve genç kızlar, şenlik alanında börek açarak davetlilere ikram ettiler.

Kayaköy köyü Merkez Camii bahçesinde düzenlenen 4.Geleneksel Börekli Bayram kutlamasına Bolaman Belediye Başkanı Sabri Serdaroğlu, Aslancami Belediye Başkanı Murat Yiğit, Ilıca Belediye Başkanı Ahmet Altuntaş, CHP Fatsa İlçe Başkanı Yüksel Pekbüyük, Fiskobirlik yetkilileri ve çevre köy sakinleri katıldı. Ilıca Belediye Başkanı Ahmet Altuntaş, börekli bayram kutlamasının 40 yıl öncesine dayandığını belirterek, "Bu bayramı 40 yıl öncesine kadar bizim dedelerimiz yapıyorlardı. Dernek yöneticilerimiz 40 önceki bu kültürü 4 yıldan beri yaşatıyorlar" dedi. Bayram sabahı erken saatlerden itibaren börek açarak davetlilere ikram eden genç kızlar ve kadınlar da böyle mutlu bir günde severek börek açtıklarını söylediler. Yaşlı bir kadın ise, "Ben o eski günleri yaşadım. Unutamıyorum o eski günleri. Şimdi bugünleri tekrar yaşayınca çok seviniyorum" diye konuştu.

4. Geleneksel Börekli Bayram kutlamasında köyün kalkınmasına maddi destek sağlamak amacıyla yapılan börek ağalığını 500 milyon lira veren Fatih Arslan, 2. kez aldı. Börek Ağası Fatih Arslan, kendisine verilen ağalık koçunu Ilıca Jandarma Karakol Komutanlığı’na hediye etti. Ayrıca yapılan çekilişte birbirinden güzel hediyeler verildi. Ordu’dan gelen mahalli sanatçılar Canan ve Havva, Ilıcalılar’a çoşkulu bir gün yaşattı. Ilıca Belediye Başkanı Ahmet Altuntaş ve Ilıca PİO Müdürü Ahmet Karabulut sanatçı ile birlikte Kara Tren isimli şarkıyı söyledi.

Yayın Tarihi : 15 Kasım 2004 Pazartesi 15:00:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?