22
Mayıs
2024
Çarşamba
FATSA - ORDU

Bu kamp engel tanımadı

Ordu'nun Fatsa ilçesinde, Ayder Derneği ve Eğitim Uygulama Zihinsel Engelliler Okulu ile ortaklaşa gerçekleşen görme engellilerin ve zihinsel ve bedensel engellilerin yer aldığı 'Alternatif Kamp' sona erdi.

2 Temmuz 2007 tarihinde Fatsa Belediyesi Çamlık Tesisleri'nde başlayan Alternatif Kamp'ta çeşitli bölgelerden gruplar halinde zihinsel, bedensel ve görme engelliler gelerek uzman eğiticiler eşliğinde kamp yaptılar. Amasya, İstanbul, Samsun, Ordu, Fatsa ve Kumru'dan olmak üzere birçok engelliyi ağırlayan kampın ilk haftasında Fatsa'da eğitim gören zihinsel engelli çocuklar misafir olmuştu. Güney Kore'den gelen gönüllü eğitimcilerin de yer aldığı kampın sona ermesi, başta eğiticileri ve öğrencileri gözyaşına boğdu. Fatsa Eğitim Uygulama ve Zihinsel Engelliler Okulu Müdürü Serpil Akça, kampın Fatsa'da kurulmasının ilçenin tanıtımı açısından çok faydalı olduğunu belirtti.

Kampın son gününde kampa emeği geçenlere sertifika verildi. Kampta gönüllü olarak çalışan Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen üniversite öğrencilerin kamptan ayrılırken gözyaşlarını tutamadıkları gözlendi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2007 Çarşamba 16:39:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?