23
Mayıs
2024
Perşembe
FATSA - ORDU

Çanakkale şehitleri sinevizyonla anıldı

Fatsa'da Türk Eğitim-Sen İlçe Temsilciliği tarafından, 18 Mart Çanakkale Şehitleri’ni anma programı düzenlendi. Gecede düzenlenen sinevizyon gösteri, Çanakkale cephesinde yaşananları bir kez daha gözler önüne getirdi.

Hasret Düğün Salonu’nda düzenlenen gecede bir konuşma yapan Türk Eğitim-Sen İlçe Başkanı İhsan Akyol, amaçlarının insanların milli hislerini uyandırarak, hissizlikten kurtaracak bir çıkış noktası bulabilmek olduğunu söyledi.

Akyol, "Çanakkale Destanı, haysiyet ve varlığını koruyan Anadolu insanının orada kullanılan silahlar ve maddi gücün yanında manevi değerleri ile yazılmış bir şaheserdir. İnsanımız için Çanakkale Geçilmez Destanı, yer altındaki madenler gibidir. Tarih yazılıp bir kültür ve şuur kaynağı olmadıkça, toprak altında kalan kıymetli madenler gibi, hiçbir mana ifade etmez" dedi.

Gece boyunca Çanakkale Savaşı sürecinde yaşanan hatıralar, askerlerin ailelerine yazdıkları duygusal mektuplar, sinevizyon gösterisi bir kez daha hatırlatıldı. Ali Bektaş, Mehmet Hafızoğlu, Cevat Erbil, Nihal Ergün ve Fatma Birsen Erarslan isimli öğretmenler ile Ayşegül Sema Şen ve Ahmet Akyol isimli öğrenciler, coşkuyla okudukları şiirlerle geceye renk kattı.

Sadık Buğra Karabulut ve Şule Dilşat Bay isimli çocukların sahnede, Türk bayrağını öperek açmaları da duygulu anlar yaşanmasına neden oldu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2005 Cuma 12:43:24
Güncelleme :5 Nisan 2005 Salı 14:47:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?