16
Mayıs
2024
Perşembe
FATSA - ORDU

Çiftçilere tarım sigortası uyarısı

Ordu'nun Fatsa İlçe Ziraat Odası Başkanı Hasan Serdar, çiftçilerin 28 Şubat tarihine kadar kendilerine müracaat ederek tarım sigortalarını yaptırmaları gerektiğini söyledi. 

Düzenlediği basın toplantısında, çiftçi kayıt sistemine dahil olan fındık üreticilerinin Bakanlar Kurulu'nun aldığı karara göre fındık bahçelerini 28 Şubat tarihine kadar 'don sigortası' yaptırması gerektiğini belirten Hasan Serdar, “2090 sayılı Afetler Kanunu'na göre don ve tabi afetler olduğunda çiftçi yasadan yararlanıyordu. Sigorta Kanunu'nun çıkmasıyla beraber bu da ortadan kalkmış oldu. Üreticilerimiz bunu ihmal etmesin. Çünkü 'benim fındığım yandı, don oldu, yardım alırım' hadisesi bitmiştir. 2004 yılında bölgemiz bir don hadisesi yaşadı, bu nedenle tarım sigortasını üreticilerimizi önemsemeli” dedi. 

Fatsa Ziraat Odası Ziraat Mühendisi Arzu Ocak da çiftçilerin ilk yapması gereken işin 2007 yılına ait çiftçi kayıt sistemi denen sistemin yenilenmesi gerektiğini ifade ederek, “Bu sistemin yenilenmesi için çiftçiler ilçe tarım müdürlüklerine müracaat ederek çiftçi kayıt sistemi yenilenip odamıza müracaat edebilirler. Ama biz çiftçilerimizden dilekçelerini alarak işlemleri onların yerine yapacağız ve sigortalarını başlatacağız” dedi.
iha
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2007 Perşembe 12:46:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet kabataş IP: 88.233.41.xxx Tarih : 8.02.2007 12:35:14
sayın müdürüm bu konuda böyle açıklama yapmanız güzel ve takdire değer ulvi görevlerinizdir. Yanlız muhtarlarımızı bu konularda bilinçlendiriniz ki; köylü büyüklerimiz bu olaydan onlarda haberdar olsunlar. Çünkü onlar benimgibi gazeteden veya elektronik haberlerden öğrenemezler. zaten eziyeti kim çekiyor köylü büyüklerimiz, bunlarında ürünlerine zarar geldiğinde hakkı olan (yönlendirilirse) ürün bedellerini alma kolaylılıklarını ha bir gayret göstererek muhtarları boş bırakmadan köylü vatandaşlarımızı hep beraber birlik ve beraberlik içerisinde anlatılaması gerektiği inancındayım .Teşekkürler