19
Mayıs
2024
Pazar
FATSA - ORDU

Cıngırt Kalesi 2009'da projelendirilecek

Kültür ve Turizm Müdürü Erkan Gülderen, Cıngırt Kalesi'nin 2009 yılında projelendirilerek güzel bir yapıya kavuşturulacağını belirtti.

Fatsa ilçesi Yapraklı köyü sınırları içerisinde yer alan kaya blokları üzerine kurulmuş antik yerleşim alanlarından olan Cıngırt Kalesi onarılıp turizm kazandırılacağı günü bekliyor. Tarih içinde zarar gören etrafındaki bazı çirkin görüntüler nedeniyle bakım yapılması gereken Cıngırt Kalesi'nin projelendirilmesiyle ilgili İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü harekete geçti.

Yerleşmede bir dehliz, kaya mezarları, nişler, duvar kalıntıları ile çanak çömlek parçaları bulunan Cıngırt Kalesi için daha önce ayrılan 40 bin YTL ödenek ile projelendirilerek daha sonra ihaleye çıkılması planlanıyor.

Ordu Kültür ve Turizm Müdürü Erkan Gülderen, Gıngırt Kalesi'nin önemli turizm alanlarından biri olduğu bu nedenle özenle üzerinde durduklarını belirtti. Gıngırt Kalesi'nin turizm kazandırılması için sonuna kadar gideceklerini ifade eden Gülderen, "Kale ile ilgili geçmiş dönemden 40 YTL paramız var. Cıngırt Kalesi'nin bizim için Kurul Kayası'ndan farkı yok. Yapı olarak da birbirine çok benziyorlar. 2009 yılın içerisinde projelendirmesi yapılacak. Cıngırt Kalesi'nin üzerine gideceğiz. Kısa sürede turizm hizmetine sunulacak" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2008 Salı 22:53:50
Güncelleme :23 Aralık 2008 Salı 22:58:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?