19
Mayıs
2024
Pazar
FATSA - ORDU

Çöp ayrıştırma tesisi kurulacak

Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, ilçenin çöp sorununu ayrıştırma tesisi ile çözeceklerini söyledi.


Başkan Anlayan, Evkaf Mahallesi Huzur Sokak'ta İsmet Kartal'ın evine konuk olarak vatandaşlarla sohbet etti.

Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Yücetepe, Belediye Meclis Üyeleri Niyazi Yeşiller, Davut Şirin, AK Parti İlçe yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette açıklamalarda bulunan Başkan Anlayan, mahalleye yaptıkları hizmetlere değinerek, “Göreve gelir gelemez ilk olarak Evkaf Mahallesi'nde anayol çalışması yaptık ve tamamladık. Bu çalışma Evkaf Mahallesi'ndeki bütün ara sokakları yapacak büyüklükte bir çalışma oldu. İlk olarak ana yolları yapıyoruz. Evkaf'ta yol sorunu bitmemiştir. Sırada ara yollar bulunmaktadır. Biz yol konusunda rekor kırdık. Bizden önceki döneme göre 5 kat daha fazla yol yaptık. Ama bu da yetmedi, bundan sonrada yapmaya devam edeceğiz” dedi.

“ÇÖPLÜĞÜ KALDIRACAĞIZ”

Evkaf Mahallesi'ndeki en büyük sorunun 'çöplük' olduğunu ifade eden Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, şunları söyledi: “Eğer nasip olurda tekrar Başkan olursam, önümüzdeki 5 yıl içersinde Evkaf Mahallesi'nden çöpü kesinlikle kaldıracağız. Çöp konusunda bazı çalışmalar yapıyoruz. Ordu'da Belediyeler Birliği kurduk. Ordu'nun tüm çöplerini tek bir yerde toplayacaktık. Fakat bazı hukuki sorunlar nedeniyle bu projemiz şimdilik askıya alındı. Mahkeme süreci devam ediyor.

Muhtemelen 1 yıl içersinde bu mahkeme sonuçlanır. Olumlu sonuçlanırsa çöpü, Gürgentepe sınırları içersinde yapılacak olan çöp toplama merkezine göndereceğiz. Hukuki sonuç olumsuz olursa, Fatsa Belediyesi olarak kendimiz bu çöpe çözüm bulacağız. Bu konuda ciddi bir çalışma yapacağız. Yapacağımız proje ile Fatsa'nın en az 25 yıllık çöp sorunu çözümlemiş olacağız. Sonuç olarak Evkaf Mahallesi'nden bu çöpü kesinlikle kaldıracağız” diye konuştu

İha
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2009 Perşembe 13:22:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?