23
Mayıs
2024
Perşembe
FATSA - ORDU

Denizcilik Bayramı sadece karada kutlandı

Fatsa'da 1 Temmuz Kabotaj ve Denizcilik Bayramı dolayısıyla her yıl yapılan tekneyle deniz turu bu yıl ekonomik kriz nedeniyle yapılamadı.

1 Temmuz Kabotaj ve Denizcilik Bayramı'nın 79. yıldönümü nedeniyle Hükümet Konağı önünde düzenlenen tören, Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Törende konuşan Liman Başkanı Mustafa Tümer, günümüzde denizcilik sektörünün turizm, balıkçılık, taşımacılık, imalat ve diğer boyutlarıyla dünyada büyük rekabet alanlarından biri haline geldiğini belirtti.

Tümer, "Son yıllarda özel ve resmi sektörde yapılan atılımlarla denizcilik sektörü dünyayla entegre olmaya başlamıştır. Bu gün tersane ve imalathanelerimizde yapılan yük gemileri ile yatçılık sektörü dünya pazarlarında rağbet gören ürünler haline gelmiştir. Ancak bunların yanında yurtiçi ve yurtdışı taşımacılığımız hedeflenen seviyenin çok altında bulunmaktadır. Bugün karasuları ve nüfusu bizim üçte birimiz olan Yunanistan neredeyse dünya deniz taşımacılığının büyük bir kısmına sahiptir. Sevindirici olan bir şey varsa, o da Yunanistan'dan turizm alanında önde olmamızdır" dedi.

Hükümet Konağı önündeki törenin ardından Garnizon Komutanı Binbaşı Kalender Karadağ, İlçe Jandarma Komando Bölük Komutanı Üsteğmen Hasan Dazkır, Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Aktepe ve bazı daire amirlerinin katılımlarıyla Fatsa İskelesi'nden denize çelenk bırakıldı. Çelenk denize bırakılmadan önce İlçe Müftüsü Mehmet Ceylan tarafından deniz şehitleri için dua okundu.

Önceki yıllarda çelengin tekneyle denize açılarak bırakıldığını ifade eden Liman Başkanı Mustafa Tümer, "Ödenek sıkıntısı yaşamamızdan dolayı bu sene tekne turu yapamıyoruz. İnşallah seneye çok daha güzel bir etkinlik yapacağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2005 Cuma 12:55:17
Güncelleme :2 Temmuz 2005 Cumartesi 16:36:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?