19
Mayıs
2024
Pazar
FATSA - ORDU

Dere içi temizleniyor

Ordu'nun Fatsa Belediyesi, yoğun yağmurlarda sel baskınlarına neden olan ve 30 yıldır temizlenmediği belirtilen Bülbül Deresi'nde dere içi temizliği başlattı. 

Dereüzeri diye adlandırılan Bülbül Deresi'nde başlanan temizlik çalışmasının 300 bin YTL'ye ihale edildiği ve çalışmanın 3 ay süreceği
bildirildi. Bülbül Deresi içerisinde başlatılan çalışmanın şehir merkezine rahat bir nefes aldıracağını belirten Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, "Yaklaşık 30 yıldır bu derenin içersine hiç girilmemiş. 1 Temmuz 2006 tarihinde ilçemizde yaşanan büyük sel felaketinin ardından büyük su taşkını olmuş ve birçok esnafımız mağdur olmuştu. Sel felaketinin en büyük hasarı bu dereden dolayı oluştu. Bizlerde bu derenin önemini daha iyi anladık ve buradaki dere içinin temizlenmesi konusunda ihaleye çıkıp çalışmalara start verdik. Bu tür çalışmalar nankör çalışmalardır. Çünkü gördüğünüz gibi yaklaşık 11 kişi bu derenin içersinde çalışıyor, ama bunu kimse görmüyor. Çalışma yeraltında, yani derenin içersinde 30 yıldır ilk defa oluyor. Biz önceki dönemler gibi sadece makyaj değil, altyapıya da büyük önem veriyoruz. Bunu daha önceden de yaptığımız çalışmalarla da gösterdik" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2006 Cuma 16:47:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?