18
Mayıs
2024
Cumartesi
FATSA - ORDU

Facia ucuz atlatıldı!

Fatsa'ya bağlı Bolaman Beldesi’nde, karayolu kenarında bulunan tepenin istinat duvarı için kazı yapılması sırasında heyelan meydana geldi. Heyelan sırasında karayolundan araç geçmemesi, olası faciayı önlendi.

Salı akşam saat 17.00 sıralarında, Karayolları’nın yol kenarına istinat duvarı yapma çalışmaları sırasında ormanlık alanın üst tarafında heyelan meydana geldi.

Kayan toprak ve kaya parçaları, Ordu-Samsun karayolunun trafiğe kapanmasına neden oldu. Bu sırada ağaç parçalarının Yalıköy Belediyesi’ne ait yolcu otobüsüne arka taraftan temas ettiği öğrenildi. Trafiğe kapanan yol, 1 saat süren çalışma sonunda trafiğe yeniden açıldı. Bolaman Bölge Trafik İstasyon Amirliği ekipleri, sabah saatlerinde araçların geçişlerini kontrollü olarak sağladı.

Heyelan bölgesinde çalışma yapan kepçe operatörü Ersal Kayışoğlu, karayolu kenarında uçan küçük bir yeri temizlemeye çalıştığı sırada kayma meydana geldiğini belirterek, "Toprak ve kaya parçaları birden yolu kapattı. 2 saat sonra yol temizlendi" dedi.

Heyelanın meydana geldiği tepenin sahibi olan Kaya Coşkun, heyelanın yağmur sularından meydana geldiğini ifade ederek, "Zaten bizim yerin kenarında Karayolları’nın 12.5 metre istimlakı vardı" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2005 Çarşamba 15:30:17
Güncelleme :5 Nisan 2005 Salı 14:56:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?