23
Mayıs
2024
Perşembe
FATSA - ORDU

Faciaya kıl payı...

28 Metre uzunluğunda ve 45 ton ağırlığında köprü kirişi taşıyan TIR, Ordu’nun Fatsa İlçesi Bolaman Beldesi İn Yanı mevkiinde viraja hatalı girince köprü kirişi doli ile birlikte çekiden ayrılarak uçuruma kaydı.

Kaza anında yoldan başka araçların geçmemesi faciayı önledi. Edinilen bilgiye göre, Samsun’un Bafra İlçesi’nden Giresun’a köprü kirişi taşıyan Rıfat Güney yönetimindeki 06 YK 477 plakalı TIR, Fatsa İlçesi’ne bağlı Bolaman Beldesi İn Yanı mevkiinde viraja hatalı girince köprü kirişi doli ile birlikte çekiden ayrılarak uçuruma kaydı.

28 metre uzunluğunda ve 45 ton ağırlığındaki köprü kirişinin yarısı karayolunda kaldı. TIR sürücüsü Rıfat Güney, çekiciyi yolun sağına çekmeyi başarınca uçuruma gitmekten son anda kurtuldu.

 Kaza sonrası Bolaman Bölge Trafik İstasyon ve Denetleme Amirliği’ne bağlı ekipler, başka bir kazanın yaşanmaması için yolda önlem alırken, ağır tonajlı araçların geçişini kontrollü olarak sağladı. Köprü kirişi taşıyan TIR’ın önünde seyreden öncü aracın şoförü Bülent Oran, korna çalarak TIR sürücüsünü ikaz ettiklerini belirterek, "Buna rağmen TIR sürücüsü köprü kirişinin kaymasını önleyemedi" dedi.

 TIR sürücüsü Rıfat Güney ise 30 yıldır şoförlük yaptığını ancak bu yolun yabancısı olduğunu ifade ederek, "Ne olduğunu anlayamadım. İkazı da duymadım" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2005 Perşembe 12:10:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?