23
Mayıs
2024
Perşembe
FATSA - ORDU

Fakülte alarmı

Ordu’nun Fatsa İlçesi’nde son haftalarda gündemde olan Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi konusunda toplantı düzenlendi.

İlçe Halk Kütüphanesi’nde Kaymakam Salih Gürhan başkanlığında düzenlenen toplantıya AK Parti Ordu Milletvekili Hamit Taşçı ve CHP Ordu Milletvekili İdris Sami Tandoğdu’nun yanısıra siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

AK Parti Ordu Milletvekili Hamit Taşçı, fakülte hakkında yapılan tartışmalarla ilgili hafta içersinde OMÜ Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay ve Fatsa Deniz Bilimleri Dekanı Haluk Kefeli ile bir görüşme yaptığını söyleyerek, "Fakülte binası için tahsis edilen Et ve Balık Kurumu binalarının onarımı için 250 bin YTL’ye ihtiyaç olduğu tespit edilmişti. Biz OMܒye büyük onarım adıyla 1 milyon 250 YTL gönderdik. Bütçedeki arkadaşlarım, bu paranın 250 bin YTL’sinin Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi’nin olduğunu söylediler. OMÜ yönetimi, Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi’ni bu sene kılavuza almamış. Rektörlüğün 2005-2006 öğretim yılında burayı eğitim ve öğretime hazırlayacağı taahhüdü vardı. Bunu biz görmedik ve üzüldük. Bizim isteğimiz hiç olmazsa Fatsa Deniz Bilimleri’ni ek kontenjandan eğitim ve öğretime hazırlamaktı. Yaptığımız görüşmeler sonucunda 1 Nisan tarihinde OMܒ den bir heyet gelip fakülte için tahsis edilen binalara inceleme yaparak Et ve Balık Kurumu binaları hakkında veya alternatif yer konusunda kararlarını verecekler. Biz söz verdik. Sıkıştığımız noktada hükümetin ek kaynaklarını devreye sokacağız. Ben isterim ki Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi bu yıl öğretime başlasın" dedi.

CHP Ordu Milletvekili İdris Sami Tandoğdu, sahildeki Et ve Balık Kurumu binalarının fakülte için tahsis edildiğini ve başka bir amaçla kullanılmaması gerektiğini söyledi. Tandoğdu, "Et ve Balık Kurumu tesislerinin yerine bir kombineli istihdam sağlayan deniz ürünleri yapan bir fabrika kuralım. Bu fabrikayı satalım. Onun parası ile fakültenin alt yapısına da katkıda bulunabiliriz. İstihdam da sağlanabilir şeklinde duyumlar alıyorum. Organize Sanayi bomboş duruyor. Gidilsin fabrika oraya yapılsın. Fatsalı burada bir fakülte kurulmasına hasret. Bunun için her fedakarlığa hazır. Paraysa para, arsa ise arsa vermeye hazır. Ben bir Ordu milletvekili olarak fakülte için tahsis edilen yerin bir an önce onarılarak öğretime başlaması görüşündeyim. Burada sansasyonel tartışmalara girmek istemiyorum" diye konuştu. Toplantıda siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum örgütleri yönelttikleri istek ve sorularda Fatsa’ya bir istihdam için fabrika ve kombine yapılacaksa Organize Sanayi Bölgesi’ne yapılması Et ve Balık Kurumu tesislerinin bir an önce Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi olarak öğretime başlaması görüşünü savundular. Toplantının son bölümünde İlçe Kaymakamı Salih Gürhan AK Parti Ordu Milletvekili Hamit Taşçı’nın ek bütçeden 250 bin YTL çıkarabiliriz sözünü hatırlatarak, "Sayın vekil 250 bin YTL’yi onarım için tahsis etsin, bende 250 bin YTL’lik paraya 500 bin YTL’lik iş yaptırmanın sözünü veriyorum" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mart 2005 Pazar 12:29:44
Güncelleme :5 Nisan 2005 Salı 14:40:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Özlem Bayrak( Tarak) IP: 193.255.3.xxx Tarih : 11.04.2005 14:45:27
Ben, 15 yıl önce üniversitede okumak için Fatsa'dan ayrılan biri olarak;şimdi memleketimde de bir üniversite olacağı fikrini nasıl mutlulukla karşıladım bilemezsiniz.Halen okuduğum üniversitede(İÜ) görev yapmaktayım.Eğitimin değeri ölçülemez. Dilerim bu medeniyet beşiğini, güzel Fatsa'mıza biran önce kavuştururuz.