27
Mayıs
2024
Pazertesi
FATSA - ORDU

Fakülte denizi kirletiyor mu?

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu, Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi'nden limana fuel-oil sızdırıldığı iddialarıyla ilgili olarak, “Depolardan değil, dolum esnasında hortumdan kaynaklanan bir sızma” dedi.

Rektör Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu, fuel-oilin sızdığı belirtilen fakülte depolarında incelemelerde bulundu. İncelemenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Rektör Kefelioğlu, üniversitenin denizi kirletmesi diye bir şeyin söz konusu olamayacağını belirterek, “Gelen şikayetler üzerine biz buraya ekipler getirttik ve inceleme yaptırdık. 'Denize yağ sızıyor' diye söyleniyor ve bizim üniversitemizde yağ yok. Bir başka iddia 'denize ara ara fuel-oil veriliyor' şeklinde.

Biz kendi fuel-oilimizi denize neden verelim? Ekiplerin yaptığı incelemede herhangi bir şey çıkmadı. Ama başlangıçta küçük bir sızma olmuştu. O sızmanın farkındayız. Onun da girişimlerini yaptık, fakat bu sızma depolardan sızma değil. Bu sızma dolum esnasında hortumdan kaynaklanan bir sızma. Üniversite gibi bir yapının bilerek denizi kirletmesi söz konusu değil. Hele hele Deniz Bilimleri Fakültesi gibi deniz konusunda uzmanlaşmış bir yerin denizi kirletmesi hiç söz konusu olamaz” diye konuştu.

Rektör Kefelioğlu limana sızan tabakaları toplatarak laboratuvarlarda inceleme yaptıracaklarını da sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2009 Cumartesi 14:56:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?