23
Mayıs
2024
Perşembe
FATSA - ORDU

Fakülte tartışmasına kaymakam da katıldı

Fatsa Kaymakamı Salih Gürhan, son günlerde ilçede tartışma konusu olan Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi için yer tartışması ile ilgili, "Biran önce karar verilmesi halinde Et ve Balık Kurumu binalarını 3 ay içersinde sınıf ve idari bina olarak hazır hale getiririz" dedi.

Gerek ilçede gerekse Ankara cephesinde Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi ile ilgili yer sorununun son günlerde çok tartışılması üzerine görüşlerini belirten Fatsa Kaymakamı Salih Gürhan, "Karar verilmesi halinde Et Balık Kurumu binalarını 3 ay içersinde sınıf ve idari yer olarak hazır hale getiririz. Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin büyük onarım ödeneği olan 1 milyon 40 bin YTL’lik paydan onarım için bize ayrıldığı söylenen 250 bin YTL vermesi halinde biz 500 bin YTL’lik iş yapmayı taahhüt ediyoruz. Fakülte yapılması için Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ne devredilen Et Balık Kurumu binalarının belirsizliği hala devam ediyor. Buraya bir iş adamının 300 işçi istihdamı yapabilen balık işleme tesisi kuracağı söyleniyor. Fatsalılar olarak sanayiinin gelmesini elbette istiyoruz. Sanayiinin gelmesini istememe gibi bir lüksümüz yok, her türlü potansiyel de sanayi için hazırdır" dedi.

Yer konusundaki belirsizlikten dolayı fakültenin eğitim ve öğretime başlamasının geciktiğini ifade eden bazı siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum örgütleri, "Bu işin bir oldubittiye getirilmesi suretiyle fakültemizin eğitim öğretime başlatılması engellenmektedir. Esas problemin fakülteye ayrılan yerin başka bir amaçla kullanılmak istenmesidir. Doğal olarak da hem fakültemizin eğitim öğretime başlaması gecikmektedir hem de Et Balık Kurumu binalarında yapılacak olan yatırımın netleşmemiş olmasıdır" dediler.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2005 Salı 14:31:34
Güncelleme :10 Nisan 2005 Pazar 11:09:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?