23
Mayıs
2024
Perşembe
FATSA - ORDU

Fakültenin açılması geciktikçe Fatsa kaybediyor

AKP Ordu Milletvekili Hamit Taşçı, Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi’nin öğretime başlaması için bölge milletvekili olarak gereken tüm imkanları seferber ettiğini ve gelişmeleri takip ettiğini söyleyerek, "Deniz Bilimleri Fakültesi’nin yeri ile ilgili kısır tartışmalar fakültenin öğretime başlamasını geciktirebilir" dedi.

Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi’nin biran önce öğretime başlaması tüm Fatsalıların olduğu gibi kendisinin de öncelikli talebi olduğunu ifade eden AKP Ordu Milletvekili Hamit Taşçı, "Daha önce Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğü ile yaptığımız görüşmelerde 2005-2006 öğretim yılında öğrenci alınabilmesi için hazırlıklara başlanılması konusunda prensip kararı alınmıştı. 20.05.2005 tarihinde sayın rektörle yaptığım telefon görüşmesinde, sayın rektör çalışmaların sürdürüldüğünü, biran önce öğretime başlanılması için tahsis edilen alanda hazırlıklara başlanılacağını ifade etmiştir. Bu andan itibaren fakülteyle ilgili tüm yetki ve sorumluluk Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fatsa Deniz Bilimleri Dekanlığı’na aittir. Temennimiz, yapılacak çalışmaların hızlandırılması ve Fatsalıların da büyük bir duyarlılıkla bu çalışmalara destek olmasıdır" diye konuştu.

Fakültenin öğretime başlaması için bölge milletvekili olarak gereken tüm imkanları seferber ettiğini belirten Milletvekili Taşçı, şunları söyledi: "Bence yapılması gereken; gereksiz tartışmaları bırakıp, yeni kurulacak Ordu Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulacak fakülte ve yüksekokullardan bazılarının Fatsa’da kurulması için alt yapı hazırlıklarının başlatılması, Fatsa’ya yeni fakültelerin ve yüksekokulların kazandırılmasıdır. Deniz Bilimleri Fakültesi’nin yeri ile ilgili kısır tartışmalar fakültenin öğretime başlamasını geciktirebilir. Ayrıca tahsis edilen yere eşdeğer ve daha iyi bir yer olmadıkça tahsis edilen yerin başka bir amaçla kullanılması hukuken mümkün değildir. Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi’nin öğretime başlamasının gecikmesi de yeni fakülte ve yüksekokulların Fatsa’ya kazandırılmasını engelleyebilir. Bu konuyu kurum ve kuruluşların, Fatsalı hemşehrilerimin dikkatine sunuyorum."

İHA
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2005 Salı 15:46:18
Güncelleme :24 Mayıs 2005 Salı 16:20:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa arslan IP: 81.213.197.xxx Tarih : 25.05.2005 08:27:11
sayın milletvekilim bu fakülte fatsaya helal olsun neden aybastıya yada bırşey yapılmıyor. hep sahile destek verliyor