27
Mayıs
2024
Pazertesi
FATSA - ORDU

Fakülteye destek sözü

AK Parti Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa, Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi'ni ziyaret ederek, kaynak ve ödenek noktasında desteğe hazır olduklarını söyledi.


Milletvekili Eyüp Fatsa, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Belediye Meclis Üyesi Davut Şirin ve AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Hüsnü Ateşli ile birlikte Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi'ni ve Meslek Yüksekokulu'nu ziyaret ederek, yapılan çalışmaları inceledi. Milletvekili Fatsa, yapılan çalışmalar konusunda Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İsmet Balık ve Meslek Yükselokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Uğur Yücel'den bilgi aldı. Eyüp Fatsa, Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi'ni ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi ve Meslek Yüksekokullarının 2 yıllık geçmişi olan bir kurum olduğunu hatırlatarak, “Burada başlangıçtan bu yana çok önemli bir mesafe alınmış. Sadece öğrenci sayısı artmamış. Şu anda 800'e yakın öğrenci var. Önümüzdeki yıl bir o kadar daha artacaktır. Buradaki mevcut binaları restore etmek suretiyle hem sosyal alanlar hem labaratuvarlar hem de sınıflar fevkalade güzel bir şekilde yapılmış. Sırada şimdi çevre düzeni var. Fatsa'ya gelen öğrenciler daha başka güzellikler görsün. Sayın Rektörümüz, Fakültemiz ve Meslek Yüksekokulu yetkililerimiz canla başla çalışıyorlar. Bize kaynak ve ödenek noktasında talepleri oluyor. Biz de o konuda her zaman yardımcı oluyoruz” dedi.


Milletvekili Fatsa, eski fabrika binalarının ise ıslah edilmesinin mümkün gözükmediğini ifade ederek, “Restore edilse de pek fayda göreceğe benzemiyor. Burayı yıkarak hem fakülte binasını hem de Meslek Yüksekokulu binalarının görünümünü denizle buluşturmak istiyoruz. Öğrencilerin sosyal anlamda rahat edebilecekleri için yapılabilecek müsait bir yer. Bütün yeniliklere açık olmak üzere orayı açmak istiyoruz. Belki yeni bir bina da yapılabilir” diye konuştu.
Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Uğur Yücel ise Fatsa'yı 'deniz bilimleri üssü' haline getirmeye çalıştıklarını vurgulayarak, “Sayın Rektörümüzün bize büyük destekleri var. Sayın Milletvekilimin de desteği ile elimizden geldiği kadar hedefimize ulaşmaya çalışıyoruz. Yeni bölümler de açarak öğrenci sayımızı artıracağız. Okulumuza talep artmaya başladı. Yurt içinden öğrencilerden telefonlar ve e-mailler alıyoruz. Yatay geçiş önerileri soruyorlar. Hedefimize gayet mutlu bir şekilde yürüyoruz” şeklinde konuştu.


Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan da tüm Fatsalılar olarak iktidarı ile siyaseti ile Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi ve Meslek Yüksekokulu'na ciddi anlamda destek verdiklerini belirterek, “Biz belediye olarak buranın teknik alt yapısına destek oluyoruz. Yeni binalarla eğitim kalitesi burada daha da çok artacak. Buranın çevre düzenlemesine de destek vereceğiz. Fatsa'ya yakışır bir Deniz Bilimleri Fakültesi olma yolunda çalışmalar hızla devam ediyor” açıklamasında bulundu.

İha
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2009 Cuma 11:15:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?