22
Mayıs
2024
Çarşamba
FATSA - ORDU

FASİAD heyeti Gürcistan'dan döndü

Fatsa Sanayici İş Adamları Derneği(FASİAD) tarafından düzenlenen 3 günlük Gürcistan gezisi sona erdi. Ticari ve kültürel gezi amaçlı Gürcistan'a giden FASİAD heyeti, ilçeye olumlu izlenimlerle döndü.

Fatsalı iş adamlarından oluşan FASİAD Heyeti, Gürcistan'da ilk ziyaretini yol güzergahında Batum'da bulunan Türk öğrencilerin de yer aldığı Refahattin Şahin Lisesi'ne yaptı. Buradan Gutaise'ye geçerek Nikoladze Lisesi'ndeki Türk öğrenci ve öğretmenleri ziyaret eden heyet, 17 saatlik yolculuğun ardından Gürcistan'ın başkenti Tiflis'e ulaştı.

FASİAD heyeti, Tiflis'de ilk olarak Tarihi Yazar Rustavelli'nin ismini taşıyan meydanı gezdi ve buradan yerin 150 metre aşağısında bulunan ve 1965 yılında Alman esirlerin 2. Dünya Savaşı'nda yaptığı metroyu gezdi. Buradan 740 rakımlı Kutsal Dağ adı verilen tepeye çıkarak Tiflis'in her yerini kuşbaşı izleme fırsatı bulan heyet, daha sonra Selçuklu zamanından kalma Türk hamamını da dışarıdan inceledi. FASİAD heyeti, öğlen yemeğini Giresunlu iş adamının sahipliğini yaptığı Subra isimli Türk lokantasında yedi. Tiflis' de Dinamo Tislif Stadyumu'nun yanında bulunan Vagzal pazarını gezerek alışveriş yapma imkanı da bulan FASİAD heyeti, Tiflis'te yeni yapılan Semeba
Kilisesi'ne giderek kısa bir süre dini liderlerin törenini izledikten sonra son ziyaretini bin 116 öğrenci kapasiteli Uluslararası Karadeniz Üniversitesi'ne gerçekleştirdi. Burada Üniversite Rektörü Ahmet Çetin Can'dan üniversite hakkında bilgi alan heyet, akşam saatlerinde Uluslararası Karadeniz Üniversitesi'nin yurduna geçerek bir Türk ekonomistten Tiflis'deki hayat şartları ve iş yaşamı konusunda bilgi aldı.

FASİAD heyeti gezisinin son gününde Tiflis'den Batum'a hareket etti. İşadamları yol güzergahı boyunca Gürcistan'daki kasaba ve köylerin yerleşim biçimlerini de görme fırsatı buldu. Batum'da devasa büyüklükteki botanik bahçesini gezen Fatsalı iş adamları, botanik bahçesinin en tepesine tırmanarak doğanın inanılmaz güzelliklerini gördüler. Botanik bahçesinde büyük bir risk olmasına rağmen yıkılarak köprü şekline dönüşmüş ağacın üzerinde geçen Fatsalılar, buralarda bol, bol oksijen depolama imkanı
buldular.

Gezi sonunda bir değerlendirme yapan FASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gül, amaçlarının Fatsalı iş adamlarının komşu ülkelerde nasıl ticaret yapılabileceğini anlatabilmek ve gösterebilmek olduğunu belirterek, "Heyette yer alan arkadaşlarımızın ticari anlamda özel izlenimleri olduğu kanaatindeyiz. Komşu ülkemizin yakınlığı itibariyle iş adamlarımızın buralardan güzel işler çıkaracağına inanıyoruz. Bu tür gezilerimizi devam ettirmeyi düşünüyoruz. Fatsa adına gelecekte inşallah güzel şeyler olacak" dedi.

Kafilede yer alan FATSO Başkanı Fahri Tanrıkulu ise Gürcistan'ın Türk iş adamlarının yatırım yapabileceği bir ülke olduğunu vurguladı.

iha
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2007 Pazartesi 14:08:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?