20
Mayıs
2024
Pazertesi
FATSA - ORDU

Fatsa: AB standardı bıyık kestirdi...


Restaurantta çalışan aşçı ve garsonları bir haftalık eğitime tabi tutan ISO Danışmanı Deniz Tan, restaurantta ISO 9000 sistemini kurmaya çalıştıklarını belirterek, "ISO 9000 kalitesine ulaşmak için mesleki eğitim gerekiyor. Garsonlara servis açımında müşterilere karşı tavır ve davranışlarını anlatıyoruz. Nasıl yürümeleri ve hijyen koşullarını nasıl sağlayacakları konusunda eğitiyoruz. Eğitimden sonra uygulama yapacağız. Özellikle aşçıların ve ustaların maske takmaları, verilen eğitimlere uyum sağlamaları bizleri çok mutlu ediyor. Garson ve aşçılar için kep, fular ve maske uygulaması getirdik. Garsonlara vücut dilini öğretiyoruz. Garsonların bıyıklarını hijyen koşullarını sağlamak için kestirdik" dedi.


Kalite Müdürü Ayhan Çavuşoğlu ise amaçlarının işletmeye ISO kalitesini getirmek olduğunu ifade ederek, "Hünkar Restaurant, AB Standartaları'na uyum sağlayarak Avrupa'ya açılıyor" dedi.
ISO Danışmanı Deniz Tan, eğitim sırasında restaurant çalışanlarına tırnak kontrolü de yaparken, tırnağı uzun olanları uyardı. Garsonlar, danışman Deniz Tan'ın gösterdiği yürüyüş biçimini ise başarıyla yerine getirdi.


Bu arada, restaurant çalışanlarından Fikri Kısacık, bıyıklarını kestirdikten sonra eşi ile arasının açıldığını söyleyerek, "Ben kendimi bildim bileli bıyıklıydım. Bıyıklarımı kestirip eve gittiğimde eşim ilk önce beni tanımadı. Ondan sonra da olanlar oldu. Eşimle şuanda konuşmuyoruz" diye konuştu

iha-ordu
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2004 Cumartesi 14:47:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?