18
Mayıs
2024
Cumartesi
FATSA - ORDU

Fatsa: Türkiye artık 5 yılda seçim yapmaya alışacak

AKP Grup Başkan Vekili ve Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa Türkiye’nin gündeminde seçim olmadığını belirterek, "Türkiye artık 5 yılda seçim yapmaya alışacak" dedi.

Fatsa'da Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan ve AKP İlçe Başkanı Veysel Dalcı ile birlikte esnafı ziyaret eden Milletvekili Eyüp Fatsa, Türkiye’nin gündeminde seçim olmadığını vurguladı. Fatsa, "Türkiye’yi seçime götürecek şartlar da yoktur. Türkiye’de istikrar var, ekonomik istikrar devam ediyor. Güçlü bir parlemento var, güçlü bir iktidar var. Dolayısıyla seçime gitmek için hiçbir neden yok. Türkiye’de seçimler zamanında yapılacaktır. Türkiye artık 5 yılda bir seçim yapmaya alışacaktır. Bugün belediye seçimleri ne zaman yapılsın diye tartışan var mı? Cumhurbaşkanlığı seçimi ne zaman yapılsın diye tartışın var mı? Tarihi bellidir. Ama her ne hikmetse Türkiye’de parlemento seçimleri ile ilgili herkes kafa yoruyor. Anayasa bu konunun çerçevesini çizmiştir. Dolayısla seçimler Kasım 2007’ de yapılacaktır. Mayıs 2007’ de bu parlemento Cumhurbaşkanını seçecektir. Bunun üzerinden siyaset yapmanın bir anlamı yok. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine 2 yıl var. 2 yıl sonra yapılacak seçimin Türkiye’ye gündem yapmanın Türkiye’ye faydası var mı? Efendim nasıl seçilecek, gayet basit. Bu parlemento 10 tane Cumhurbaşkanı seçmiştir. Hangi usul ve yöntemlerle 10 Cumhurbaşkanı seçtiyse 11. Cumhurbaşkanını da aynı yöntemlerle seçecektir, prosödörü bellidir" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan’ın ABD Başkanı Bush ile ilgili ziyaretini değerlendiren Eyüp Fatsa, basın mensuplarının "ABD Başkanı Suriye konusunda Türkiye ile pazarlık yaptı mı?" sorusunu şöyle cevapladı: "Dolayısla ABD’nin müttefikler ile beraber yürütmüş olduğu böyle bir çalışma da var. Bu projenin Türkiye’de aktif tarafı olması isteniyor. Kaldı ki bölgenin demokratikleşmesine yönelik çalışmalara Türkiye zaten katkı veriyor. Tabi Suriye konusunda Amerika’nın menfaatleri ile Türkiye’nin menfaatleri örtüşmüyor olabilir. Suriye bizim komşumuzdur. 800 kilometre de sınırımız vardır. Dolayısıyla tarihte berberdik bu günde beraberiz. Hiçbir şey Washintondan göründüğü gibi olmayabilir Türkiye için. ABD ile Türkiye’nin Suriye konusunda yaklaşımı birbirleriyle örtüşmemiştir. Örtüşen tarafları var ama örtüşmeyen tarafları da var. Çünkü bölgede olan her şeyden biz olumsuz etkileniyoruz."

Eyüp Fatsa, terör örgütü PKK’nın artan faaliyetleri ile ilgili de, "PKK bitmiş değildi. Sadece faaliyetlerine bir süre ara vermişti. Bunun karşılığında gerek AB sürecinde gerekse Türkiye’deki demokratikleşme sürecinde PKK’yı siyasallaştırma ve yasallaştırma gibi bir takım gayretler oldu. Dolayısyla Türkiye’nin buna evet demesi mümkün değildi" şeklinde konuştu.

 

İHA
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2005 Salı 13:40:44
Güncelleme :14 Haziran 2005 Salı 18:18:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?