18
Mayıs
2024
Cumartesi
FATSA - ORDU

Fatsa Belediye Başkanı Anlayan'dan birifing

Başkan Anlayan, düzenlediği basın toplantısında, göreve başladıktan sonra geçen ilk 6 aylık dönemi değerlendirdi. Toplantıya, Belediye Meclisi ve İl Genel Meclis üyeleri ve birim amirlerinin yanı sıra partili vatandaşlar da katıldı.

İlk 6 aylık süreçte öncelikli çalışmayı ekip ve takım ruhunu oluşturmakla geçirdiklerini vurgulayan Başkan Anlayan, belediyeyi 10 trilyon borçla devir aldıklarını, personel ikramiyeleri ve resmi kurumlar dahil şu anda ise 6 trilyon 740 milyar borçlarının bulunduğunu, buna karşılık 2 trilyon 640 milyar da alacakları olduğunu açıkladı.

Başkan Anlayan, göreve başladıklarında bütün esnaf ve işçilerin alacaklarını istediğini hatırlatarak, "Şu an 843 milyar olan esnaf borcumuzu sıfırladık. Bütün alacaklarımızın üzerine gitmeye kararlıyız. Belediyemize borcu olan vatandaş borcunu yaptığımız faiz indirimlerine rağmen ödemeyen olursa haciz müessesini işletmeye kararlıyız" dedi.

"SU İSTİMALLERİ ÖNLEDİK"

Fatsa halkına en iyi hizmeti sunmak için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, "Beton parkede geçmiş dönemde alınan fiyatla bizim aldığımız fiyat arasında yüzde 40 fark var. Aynı müteahhitlerle çalışıyoruz. Bizimki yüzde 40 daha düşük fiyat. Akaryakıtta yüzde 33 tasarruf sağladık. Otoparkta yüzde 60 daha fazla tahsilat yaptık. Eyvanlarımız ve parklarımızdaki tahsilatımızda yüzde 16 artış oldu" diye konuştu.

Göreve başladıktan sonra yaptıkları çalışmaları da anlatan Başkan Anlayan, yapılan hizmetlerle ilgili geniş bilgi verirken, halkın sorunlarını birebir dinlemek için Fatsa’da ilk defa Halk Günü tertip ettiklerini de sözlerine ekledi.

iha-fatsa
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2004 Perşembe 12:18:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?