22
Mayıs
2024
Çarşamba
FATSA - ORDU

'Fatsa kazansın'

Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi ile ilgili Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu adına bir açıklama yapan Başkan Fahri Tanrıkulu, "Kamuoyunu "Fakülteler" ve "Sanayiciler" şeklinde gruplaştırmaktan kaçınmalıyız" dedi.

Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi’nin biran önce eğitim öğretime başlamasının her Fatsalı’nın arzusu olduğunu belirten FATSO Başkanı Fahri Tanrıkulu, "Fatsa’da istihdama ve üretime yönelik sanayi tesislerinin kurulması da her Fatsalı’nın arzusudur. Bunlardan birini diğerine tercih etmek gibi bir durum söz konusu olamaz. Çünkü bunlardan biri diğerinin alternatifi değildir. Tam tersine eğitim ve üretim birbirlerinin tamamlayıcısıdır. Yani her ikisinden de vazgeçmemiz mümkün değildir. Bilindiği gibi Fatsa Et Balık Kurumu tesisleri, özelleştirme kapsamındayken bir fakülte kurulmak şartıyla Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ne devredilmiştir. Yani söz konusu yer şu anda Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ne ait bir mülktür. Bu mülkiyet üzerindeki her türlü tasarruf hakkı da Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ne aittir" diye konuştu.

"YATIRIM TALEBİ GÖZ ARDI EDİLEMEZ"

Son aylarda Et Balık Kurumu tesisleriyle ilgili bir başka talep ortaya çıktığını ifade eden Başkan Tanrıkulu, "Bir işadamının söz konusu yerin kendisine devri halinde balık işleme ve konserveye dayalı bir yatırım talebi vardır. Bu talebinde göz ardı edilmesini doğru bulmuyoruz. Ancak talep edilen yerin mülkiyet hakkına sahip olan Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin görüşü ve mutabakatı bize göre bu konunun en belirleyici unsurudur. Eğer Ondokuz Mayıs Üniversitesi, gösterilen alternatif yerlerden birine onay verir ve mutabakat sağlanırsa sorun kalmaz. Üniversite mevcut yerden vazgeçmiyorsa söz konusu yatırımla ilgili alternatif yer arayışına girilerek, her iki yatırımında Fatsa’ya kazandırılması sağlanabilir" diye konuştu.

"Bu tartışmalar sırasında Fatsa kamuoyunu "Fakülteler" ve "Sanayiciler" şeklinde gruplaştırmaktan kaçınmalıyız" diyen Tanrıkulu, şöyle devam etti:

"İnanıyoruz ki, her Fatsalı hem fakültenin biran önce kurulmasını istemekte hem de Fatsa’da sanayi yatırımları yapılmasını arzulamaktadır. Bizlere düşen görev gerekli uzlaşmayı sağlayıp halkın ve bölgenin taleplerini karşılayacak adımları biran önce atmaktır. Kutuplaşmanın ve çekiştirmelerin kimseye faydası olamaz. Zaman birlikte ve ortak hareket ederek bölgemizin taleplerini yerine getirme zamanıdır."

İHA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2005 Salı 11:43:20
Güncelleme :13 Nisan 2005 Çarşamba 15:44:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ABDULKADİR TİKEN IP: 85.97.89.xxx Tarih : 29.04.2005 18:42:16
Fatsamıza yapılacak her yatırım bizler mutlu edecektir.Bölgemizin tek ürüne dayalı geçim kaynagı olması esnafımızı ve üreticilerin madur olmasına sebeb olmaktadır ,Et Balık Kurumunun Ünv.olarak kulanımı için tüm Fatsalılar olarak birlik ve beraberlikiçinde oluşuma katkı saglamalıyız bu bizim bölgemiz kalkınmasına,tanınmasına ve cenet köşesi olan mavi ile yeşilin buluştugu bölge olarak kalmasını saglamaya yardımcı olacaktır.Geçmişdede gördük ortaklarda oluşan Tepecik köyü bolaman mevkinde yapılan meyve fabrikası atıl olarak bekletildi ortak olan insanlar magdur edildi fabrika bedavaya giti ticaret yapmak bölgemize katkıda bulunmak istiyen yatırımcılarımıza yerimiz var fatsalılar olarak kucak açıyoruz ama bu fırsatı kaçırmayalım bizler ünv. istiyoruz.bölgemin insanını ülkemin her kademesinde en üst seviyede başarıları ile gurur duymak ümidiyle sizler selamlarımı iletiyorum.saygılarımla