17
Mayıs
2024
Cuma
FATSA - ORDU

Fatsa Ziraat Odası törenle açıldı

Ziraat Odası Fatsa Şubesi’nin yeni hizmet binasının açılışına katılan Türkiye Ziraat Odaları Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne katılmasının yolunun tarımdan geçtiğini söyledi. Ziraat Odası Fatsa Şubesi tarafından 95 milyara satın alınan yeni hizmet binasının açılış törenine, AK Parti Ordu milletvekilleri Hamir Taşçı, Cemal Uysal, CHP Ordu Milletvekili Sami Tandoğdu, Türkiye Ziraat Odaları Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Türkiye Ziraat Odaları Birlik Yönetim Kurulu Üyeleri de katıldı.

Törende açılış konuşmasını yapan Ziraat Odası Fatsa Şubesi Başkanı Hasan Serdar, fındıkta yaşanan don olayından dolayı buruk bir açılış gerçekleştirdiklerini söyledi. Ordu Ziraat Odası Başkanı Onur Şahin, fındık üreticisin mağduriyetinin giderileceğine inandıkları belirterek, "Alternatifsizliğimiz, beceriksizliğimizin değil, doğa şartlarının bir ürünüdür. Ordu olarak, dünyanın fındık başkentiyiz. Bu bizim bir kimliğimiz ve bu kimliğimizi kaybetmek istemiyoruz" dedi.


AK Parti Ordu Milletvekili Hamit Taşçı da, ziraat odalarının, kalkınmanın temelini oluşturduğunu ifade ederek, "Fındık gerçekten Türkiye’de bir ihracat ürünüdür. Fındıkta yaşanan sıkıntıları hükümetimiz yakından takip ediyor. Hükümetimiz mutlaka fındık üreticisine şefkat eli uzatacaktır" diye konuştu.

TARIMA FRANSA ÖRNEĞİ
Türkiye Ziraat Odaları Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ise yaptığı konuşmada, Ziraat Odaları olarak Türkiye’nin AB’ye girmesini desteklediklerini dile getirerek, "AB’ye girmek için, tarımda birtakım değişikliklere gidilmesi lazım. Türkiye Ziraat Odaları bu konuda önemli görevler üstlenmeli. Fransa’da ziraat odalarının 500 trilyonluk bütçesi var. Bugün Tarım Bakanlığı’ndan çok fazla. Ama Fransa’da çiftçinin eğitim sorunu yok. Biz bu işi sadece Tarım Bakanlığı’na bırakmışız. O yüzden çiftçinin eğitimine çok fazla katkıda bulunamıyoruz. Bir tarafta Dünya Ticaret Örgütü, önemli kararlar alıyor. Diyor ki, ’destekleri azaltacağız ’, ona itirazımız yok ama ’gümrükleri de indireceğiz’ diyor. İşte gümrükleri de indirdiği noktada, verimliliği sağlayamayan Türkiye’nin bir pazar haline gelmesi kaçınılmaz. Bunlar çok önemli olaylar. Arkasından müzakere takvimi verilecek. En önemli sorun tarımda. AB yolu tarımdan geçer. Müzakerelerde Türk tarımı için gerekli tavizleri alamadığımız takdirde, müzakere takvimi uzayacaktır. İşte bu nedenle kırsal kalkınma projelerine önem vermemiz, Ziraat Odaları olarak çok teknik personel istihdam etmemiz lazım" şeklinde konuştu.
Başkan Bayraktar’ın konuşmasından sonra plaket törenine geçileceği sırada kendisine söz vermeyen sunucuya "Biz ne oluyoruz burada" diye çıkışan CHP Ordu Milletvekili Sami Tandoğdu da söz alarak, devletin en güzel babalık yapacağı çağın bu çağ olduğunu, afet kapsamına sokulmayan bölgeye mutlaka afet yardımı yapılması gerektiğini söyledi.
Yapılan konuşmaların ardından, Türkiye Ziraat Odaları Birlik Yönetim Kurulu üyelerine, katılımlarından dolayı Kaymakam Ali Bakoğlu, Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan’a ve desteklerinden dolayı İlçe Tarım Müdürü Ahmet Doğruca’ya Ziraat Odası Fatsa Şubesi tarafından birer plaket takdim edildi. Ziraat Odası Fatsa Şubesi Başkanı Hasan Serdar ayrıca, Türkiye Ziraat Odaları Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’a çerçeveli bir Atatürk portresi hediye etti. Plaket töreninin ardından, yeni hizmet binasının kurdelesi kesildi.

ORDU (İHA) -
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2004 Pazar 16:21:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ishak aslan IP: 88.232.241.xxx Tarih : 18.02.2008 09:40:16

fatsa ziraat odası aciliş yazinizi okudum ve ziraat odasinin calişmalarini izledim gordumki ceviz ve kivi calişmasi var beni ilgilendiren konu KİVİ olunca bu hizmete bir yardimim olabilirmi bende sertifikali anactan uretilmiş haywart aşili matua tomuri fidanlarimiz poşette ve acik koklu olarak dort yaşinda dikiminden bir yil sonra KİVİvermeye başlayan fidan larimiz sinirli saida mevcuttur ziraat odasina ulaşamadim sizi raatsiz ettigim icin ozur dilerim saygilarimla niva kivi çilik hopa cad çayeli Rize 0464 5326779 0535 4741872