19
Mayıs
2024
Pazar
FATSA - ORDU

Fatsa'da baz istasyonu gerginliği

Fatsa İlçesi’nde mahallelerine bir CSM şirketince baz istasyonu kurulmasına tepki gösteren vatandaşlar ile emniyet güçleri arasında gerginlik yaşandı.

İlçeye bağlı Ayazlı Mahallesi’nde bulunan Kurtoğlu Tepesi’ne teelferik kurmak isteyen bir CSM şirketi elemanları, polis ekipleriyle mahalleye geldi. Mahallede karşılarında yaklaşık 50 kişilik bir grup bulan işçiler, çalışmaya başlayamadı. Bunun üzerine emniyet güçleri, işçilerin elindeki çalışma ruhsatını göstererek mahalle sakinlerini ikna etmeye çalıştı. Bunun üzerine mahalle sakinleri adına konuşan Mustafa Aygüzel, söz konusu yerdeki toprağın kendilerine atalarından kaldığını belirterek, "Benim biri Ankara’da biri İstanbul’da iki tane oğlum kanser tedavisi görüyor. Bu memlekette anarşi çok oldu. Çok çile çektik. Biz üç şeye önem veririz. Sağlık, vatan ve namus. Sağlığı olmayan bir insan diğer ikisi ile de ilgilenemez. Şirket yetkilileri, bize ’bu baz istasyonu sağlığa zararlı değildir’ şeklinde rapor getirirse, biz de çalışmaya müsaade ederiz. Yoksa biz hayatımız için her türlü riske hazırız" dedi.

Polislerin mahalle sakinlerine, "Bu işçiler çalışmaya başlasın, siz hakkınızı mahkemede arayın" demesi üzerine ise mahalle muhtarı Sebahattin Aka, "Akıllı düşünene kadar deli köprüyü geçmiş, biz mahkemede hakkımızı arayana kadar bu tesisi buruya kurarlar" diyerek ilginç bir yaklaşımda bulundu.

Emniyet güçleri, mahalle sakinlerini ikna edemeyince mahalleye İlçe Emniyet Müdürlüğü Komiseri Hüseyin Bodur geldi. Komiser Hüseyin Bodur’un açıklamalarına karşılık bu defa mahalle sakinleri, "Çalışanlar bizim tapulu yerimizden geçiş yapamazlar" şeklinde karşı çıktı.
Tartışma, işçilerin çalışma şartlarının Kaymakamlık tarafından incelenmesine karar verilmesiyle sona erdi.

Fatsa-İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2004 Çarşamba 16:42:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?