16
Mayıs
2024
Perşembe
FATSA - ORDU

Fatsa'da fakülte toplantısı

Ordu Üniversitesi Deniz Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu, okul müdürleri ve sendika temsilcileriyle yaptığı istişare toplantısında, kurulması planlanan meslek yüksek okuluna bölümler açılması için destek istedi. 

Kaymakam Mustafa Selman Yurdaer başkanlığında Fatsa Öğretmenevi'nde gerçekleşen toplantıya Deniz Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu, Fakülte Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Zeki Odabaş, Türk Eğitim-Sen İlçe Temsilcisi İhsan Akyol, Eğitim-Sen İlçe Temsilcisi Kemal Altuntaş ve okul müdürleri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Kaymakam Yurdaer, Deniz Bilimleri Fakültesi'nin önümüzdeki yıl eğitim ve öğretim yılında eğitime başlaması için hazırlıkların süratle devam ettiğini belirterek, “Dekanımız, atandığı günden beri fakültemizin eğitim ve öğrenime başlaması için büyük gayret gösteriyor. Kendisine ilçe halkım adına çok teşekkür ediyorum” dedi. 

Deniz Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu ise toplantıda yaptığı konuşmada, Fatsalı ilgililerin Deniz Bilimleri Fakültesi'nin eğitim ve öğrenime başlaması için özveri ile çalıştığını vurguladı. Kefelioğlu, “Fatsalılar fakülte meselesini öncelikli iş görüyor. Bu nedenle bu zamana kadar büyük ilerleme kaydettik. Eski Et ve Balık Kurumu'ndan devir aldığımız binalardan bir tanesini eğitim ve öğretime hazırladık. Şimdi diğer blokların yapılmasına başlayacağız. 3 tane yardımcı doçent aldık, 4 tane daha alıyoruz. Şu anda laboratuar sorumuz var, onu da aşacağız inşallah. Geçen seneki sınav sistemi nedeniyle bu yıl öğrenci tercih etmedi. Bu sene inşallah balıkçılık teknolojisi bölümüne öğrenci gelecek. Güverte bölümü için çalışmalarımız var ama bu bölümü donatmak çok pahalıya mal oluyor.

Fakültemiz ile birlikte meslek yüksek okulunun da hayata geçmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Açacağımız meslek yüksek okulu için bölümler açmamız gerekecek. Bunun için de öğretim görevlilerine ihtiyacımız olacak. Biz bu öğretim görevlilerini ilçemizdeki okullardan temin etmek istiyoruz. Bu sayede ilçemizdeki öğretmenlerimizin de bilgi ve birikimlerinden yararlanmak istiyoruz. Hem fakültemiz hem de meslek yüksek okulumuza öğrenci geldiği zaman Fatsa'da öğrenci patlaması olacak” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 6 Mart 2007 Salı 10:09:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
abdulsamet buyolda IP: 88.252.7.xxx Tarih : 20.03.2007 19:34:06
lütfen fakülte açılsın.bu sayede ilçemizde her alanda gelişme olur