17
Mayıs
2024
Cuma
FATSA - ORDU

Fatsa'da Hıdırellez coşkusu

 Ordu'nun Fatsa İlçesi'ne bağlı Ilıca Beldesi'nde, yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı Hıdırellez şenliklerinde düzenlenen yağlı güreşlerde, baş pehlivan Şenol Basat olurken TRT ve Türk Halk Müziği sanatçıları katılımcılara coşkulu bir gün yaşattı.
Şenliklere, Fatsa Kaymakamı Salih Gürhan, çevre ilçe ve belde belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, İstanbul Ilıcalılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özçelik ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı.
Ilıca Belediye Başkanı Ahmet Altuntaş, Hıdrellez şenliklerini beldede 5. kez düzenlediklerini belirterek, "Bu bizim kültürümüz. Hıdırellez şenlikleri etkinliklerimiz her yıl genişleyerek devam edecek" dedi.
Müzik eğlence programında ilk önce Türk Halk Müziği Sanatçısı Filiz Can sahne aldı. Ardından sırasıyla TRT ve Türk Halk Müziği sanatçıları Seyfettin Tomakin, Ali Rıza Gündoğdu, Gülseren Gül ve Yücel Yener sahne alarak şenliğe katılan vatandaşlara coşkulu bir gün yaşattı. Fatsa Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü Folklor Ekibi de gösterileriyle büyük beğeni topladı.
Bu arada, müzik eğlence programı sonrası gerçekleştirilen yağlı güreş müsabakaları hayli çekişmeli geçti. İlgiyle izlenen müsabakalar sonunda Baş Pehlivanlığı Şenol Basat kazandı.
ORDU - İHA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2004 Pazartesi 22:30:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?