22
Mayıs
2024
Çarşamba
FATSA - ORDU

Fatsa'da özlenen tablo

Ordu Üniversitesi Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Balıkçılık Teknolojisi Bölümü ve Meslek Yüksekokulu'na açılan 4 yeni bölüm için 232 kişilik kontenjanın tamamen dolması ilçede sevinçle karşılandı.

Fakülte Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Zeki Odabaş, balıkçılık teknolojisi bölümüne ek kontenjanla beraber 32 öğrenci kayıt yaptırdığını belirterek, “Ankara'da YÖK'ün üst düzey yetkilileriyle yaptığımız görüşmeler sonucunda Meslek Yüksekokulu için 4 yeni bölüm resmen açıldı. Buna göre çocuk gelişimi (2.öğretim) 50 tane kız öğrenci, su ürünleri bölümüne 21 kız 29 erkek olmak üzere 50 öğrenci, muhasebe bölümüne 32 kız 18 erkek olmak üzere 50 öğrenci ve gemi güverte bölümüne 8 kız 42 erkek olmak üzere fakülte ile birlikte 232 öğrenci kayıt yaptırdı. Bu 232 öğrencinin 116 tanesi kız, 116 tanesi erkek” dedi.

Odabaş, 232 öğrencinin başlangıç olarak Fatsa'da özlenen bir tablo olduğunu ifade ederek, “Ama artık Fatsalılar olarak çok çalışmamız lazım. Şu anda kayıt yaptıran öğrencilerin ikamet ettirilmesi konusu var. Onun için çok acilen yetkililerimizden ve herkesten destek istiyoruz. İlçemize bir an önce 2 tane kız ve erkek olmak üzere yurt kazandırılması gerekiyor” diye konuştu.

İlçe Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer ise öğrencilerin konaklama sorunu hakkında fakülte ve yüksekokulda kontenjanın dolmasının memnuniyet verici olduğunu söyleyerek, “Öğrencilerin ikamet sorunu ile ilgili sorunu çözmek için çalışmalara başlayacağız. Düşündüğümüz mekanlar var” açıklamasında bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2007 Salı 19:08:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?