18
Mayıs
2024
Cumartesi
FATSA - ORDU

Fatsa'da terör uyarısı

Fatsa'da, belde belediye başkanları, mahalle ve köy muhtarlarının hazır bulunduğu toplantıda konuşan Kaymakam Salih Gürhan, "Şer güçler bu ayları fırsat bilerek bölgemize sızabilir, yabancılara karşı duyarlı olun" dedi.

Halk Eğitim Merkezi’nde yapılan toplantıda, belde belediye başkanları ve muhtarlarla bir toplantı yapan Kaymakam Salih Gürhan, Emniyet ve asayişte üzerinde durdukları konunun terör olduğunu belirterek, "Bölgemizde şuana kadar terör olayı yaşanmadı. Ancak şer odakları özellikle PKK’nın ve diğer terör örgütlerinin hepinizin de bildiği gibi Karadeniz Bölgesi’ne aşınma eylemleri her zaman sabittir. Ancak Valilik düzeyinde yapılan ciddi çalışmalar sonucu bölgemize sokulmamaktadır. Tunceli ve Sivas istikametinden Karadeniz’e aşınma politikaları her zaman gündem de olan bir konudur. Bu nedenle muhtar arkadaşlarımızdan ricamız, kırsal kesimde görülen yabancıların emniyet ve jandarma birimlerine anında her vermesidir. Su uyur düşman uyumaz atasözünden hareketle şer güçleri her zaman zafiyetimizi arar ve en küçük bir noktada da sansasyonel bir eyleme girişebilir. Silahlı eyleme girecek haliniz yok. Sizden istediğimiz bu tür yabancı kişileri emniyet güçlerine anında bildirmenizdir. Kimlik bildirimi yasasına göre köye gelen yabancıların muhtarlar aracılığı ile tarafımıza bildirilmesi zorunludur" dedi.

Muhtarları sahte evrak düzenleme konusunda da uyaran İlçe Kaymakamı Salih Gürhan, "Muhtarlarımız köyü temsil ediyor. Yeri geldiği zaman hükümeti ve devleti temsil ediyor. Çünkü, muhtarların ellerinde kendilerine teslim ettiği mühür var. Bunun için attığınız her imzanın arkasındasınız ve doğru olan belgeleri imzalayacaksınız. Yalan ve yanlış beyan sizleri ve bizleri güç durumda bırakır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2005 Pazartesi 15:02:29
Güncelleme :20 Nisan 2005 Çarşamba 11:55:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?