17
Mayıs
2024
Cuma
FATSA - ORDU

Fatsa'da zabıta amirliği saltanatı

Fatsa Belediyesi'nde baba Naci Ekiz'den sonra önce büyük oğlu Yılmaz Ekiz'in ardından da küçük oğlu Ali Naci Ekiz'in zabıta amirliği görevine getirilmesi, padişahlığın babadan oğla geçtiği dönemi hatırlattı.
Padişahlığın babadan oğla geçtiği gibi Fatsa Belediyesi'nde de Naci Ekiz'in 1946-1976 yılları arasında 10 yıl zabıta amirliği yapmasının ardından önce 1974 yılında belediyede işe başlayan büyük oğlu Yılmaz Ekiz 7 yıl Zabıta Amirliği yaptı. Sonra da küçük oğlu Ali Naci Ekiz 28 Mart yerel seçimlerinden sonra Zabıta Amirliği görevine getirildi.
28 Mart yerel seçimlerinden sonra Fatsa Belediyesi'nde Başkan Hüseyin Anlayan tarafından zabıta amirliği görevine getirilen Ali Naci Ekiz, babası Naci Ekiz'in 1975 yılında Nazmiye Komitoğlu'nun Belediye Başkanı seçilmesinden sonra işinden istifa ettiğini belirterek, "Babam, 'ben bir kadından emir alamam' diye istifa edip ayrıldıktan sonra 1986 yılında vefat etti. Sonra Yılmaz ağabeyim katiplikten amir oldu. O da 7 yıl zabıta amirliği yaptıktan sonra emekli oldu. Ben de 1884 yılında belediyede işe başladım. 1986-1989 yılları arasında zabıta amirliği yaptım. Daha sonra 15 yıl normal zabıta olarak görevime devam ettim. 28 Mart yerel seçimleri sonrası başkanımız beni tekrar zabıta amirliği görevine layık gördü. Bu görevimi en iyi şekilde yapacağıma inanıyorum" dedi.
Zabıta Amiri Ali Naci Ekiz'in ağabeyi Yılmaz Ekiz ise ailedeki zabıta mesleği sevgisinin babalarından kaynaklandığını ifade ederek, "Babam mesleğinde çok başarılı ve disiplinliydi. Biz, o eve geldiğinde üzerindeki elbisesini kıskanırdık. O elbise ve görev aşkı bize bu mesleği sevdirdi. Kardeşimden sonra da bu seriyi devam ettirmek istiyoruz ama bu nasip kısmet işi" diye konuştu.
ORDU - İHA
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2004 Cumartesi 13:13:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?