19
Mayıs
2024
Pazar
FATSA - ORDU

Fatsa'dan İtalyan firmasına ziyaret

AK Parti Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa, Ordu'nun Fatsa ilçesinde hamsi konserve üretimi yapan İtalyan firması Aspra Su Ürünleri'ni ziyaret etti.


Milletvekili Eyüp Fatsa, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Belediye Meclis Üyesi Davut Şirin ve AK Parti Yönetim Kurulu Üyesi Hüsnü Ateşli ile birlikte Aspra Su Ürünleri'ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu. İşletme sahibi Carlo Salvatore Guttadauro, faaliyetleri hakkında Milletvekili Fatsa'ya bilgi verdi.


Fatsa, fabrikanın 2001 krizinde faaliyetlerine bir müddet ara verdiğini, ekonomi düzelince tekrar üretime başladığını hatırlatarak, "Bu fabrika, Avrupa kıtasına ihracat yapıyor. Her yıl vergide de rekortmen oluyorlar. Kriz döneminde faaliyetlerini askıya almalarından dolayı Vergi Dairesi ile problemleri olmuş, ama şu anda uzlaşma noktasına gelindi. Burası 200 işçinin çalıştığı bir işletme. Ziyaret etmemizdeki amaç, bu fabrikadaki yatırımın ve istihdamın artırılması noktasında oldu. Yatırım sahipleri ile
bizim de bir katkımız olabilir mi diye bir görüşmemiz oldu. Memnuniyetle gördüm ki güzel bir işletme. Hem ilçemize, hem bölgemize hem de ülkemize hem istihdam hem de ekonomik katma değer üretme noktasında önemli bir tesis. Bu işletme yatırımı büyütecek, istihdamı artıracak, biz de kendilerine destek olacağız. Biz kendilerine her zaman destek olmaya hazırız. Kaldı ki bu doğrudan yabancı sermayedir. Sayın Başbakanımız ve hükümetimizin de yabancı sermayenin Türkiye'ye kazandırılması noktasında önemlidestekleri ve teşvikleri var. Biz de burada Sayın Başbakanımızın çizmiş olduğu rotada kendi bölgemizde neler yapabiliriz, onu konuştuk" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2009 Cuma 11:12:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?