18
Mayıs
2024
Cumartesi
FATSA - ORDU

Fatsalı ev hanımlarından örnek davranış

Ordu’nun Fatsa İlçesi’nde 6 hayırsever bayan, çevrelerinden kullanılmış giysileri toplayarak fakir ve yardıma muhtaç ailelere dağıtıyor.

Aynur Bıçakçı, Hatice Özuygun, Emine Baycan, Ayfer Çıtır, Berna Günaydın ve Zekiye Demirkan isimli hayırsever bayanlar çevrelerinden kullanılmış ama yıpranmamış giysileri boş bir iş yerinde toplayarak, fakir ve yardıma muhtaç ailelere dağıtıyor. Yardıma muhtaç aileler, hayırsever ev hanımları tarafından toplanan giysilere büyük ilgi gösteriyor.

Hayırsever bayanlara önderlik yapan Aynur Bıçakcı, komşularından kullanılmış ama yıpranmamış giysileri talep ettiklerini belirterek, "Aileler bizleri sağ olsunlar geri çevirmediler. İkinci el veren olursa yeni giysileri toplayarak gelen yardıma muhtaç insanlara veriyoruz. Esnaflardan yardımcı olan var. Daha önceden okullara gidip ihtiyaç sahibi öğrencilere veriyorduk. Ama daha fazla kişiye ulaşmak istedik. Şimdilik Ramazan Bayramı’na kadar bu yardımı yapacağız. Bizlere yer tahsis eden Yavuz Bıçakcı’ya da teşekkür ediyoruz. Bayramdan sonra da muhtarımız bize yer gösterecek. Ondan sonra orada devam etmeyi düşünüyoruz. Bu işten maddi hiçbir beklentimiz yok. Gelen insanlara giysileri zaten bedava veriyoruz. Yardıma muhtaç insanların yoğun talebiyle karşılaştık. İkinci bir defa almalarını önlemek için isim alıyoruz. Her gelene birer giysi veriyoruz. Okul çantası, eşofman ve spor ayakkabısı gibi taleplerle daha çok karşılaşıyoruz. Bundan sonra bizlere giysi getirecek ailelerin okul çantası, spor ayakkabı ve eşofman getirmelerini bekliyoruz" diye konuştu.

Dumlupınar Mahallesi Muhtarı Salim Taşbaşı ise ev hanımlarının örnek bir davranış sergilediklerini belirterek, "Vatandaşların duyarlı olmalarını bekliyoruz. Kullanmadıkları giysileri getirsinler" dedi.

ORDU (İHA) -
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2004 Pazar 15:05:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?