22
Mayıs
2024
Çarşamba
FATSA - ORDU

Fatsalı Gazilerin de temsilciliği oluyor

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bölge Başkanı Ahmet Diril ve Emekli Subaylar Derneği Samsun Şube Başkanı Emekli Albay Halil Şenbaş, Ordu’nun Fatsa İlçesi’ne gelerek kurulması planlanan Fatsa Temsilciliği ile ilgili üst düzey yöneticileri ziyaret etti.

Fatsa’da kurulması düşünülen Türkiye Muharip Gaziler Derneği temsilciliğinin başkanlığını yürütecek olan Abdullah Erarslan, gazinin geçmişte savaş gören savaş yaşayan şehitlik nasip olmamış insanların devamı olduğunu söyledi.

Erarslan, "Gazi, eğer vazifesini iyi yaparsa mazisinin gururudur. Gelecek nesle örnek olması bakımından çok mühim bir vazife yapmaktadır. İnşallah bunu biz resmi olarak daha ciddi, milletimizin de bilmesi açısından daha organizeli bir şekilde yapmaya çalışacağız. Gazilerimizin çeşitli sıkıntılarının çözümünde de açacağımız temsilcilik sayesinde ön ayak olmaya gayret edeceğiz" dedi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği’nin Samsun Bölge Başkanı Ahmet Diril, Fatsa’da da gazilerin çoğunlukta olduğunu tespit ettiklerini ifade ederek, "Fatsa’da bir temsilcilik açma çalışmalarına başladık. Sayın Kaymakamımız ve Garnizon Komutanımızla görüşmeler yaptık. Bu görüşmeler neticesinde Fatsa’da şimdiye kadar olan bu noksanlığın giderilmesi için mülki erkanın da katılımıyla büyük bir potansiyel oluşturup, milli bayramlarda, 19 Eylül Gaziler Günü’nde ve 8 Mart Çanakkale Şehitleri Günü’nde temsil hakkı olarak halkımıza evveliyatını, ecdadını yaşatmak babında resmi kıyafetlerimiz kalpak, madalya, lacivert ceket, gri pantolon olmak üzere tören geçişleri düzenleyip bu insanlara bu vatan kadrini en iyi bilen bu dernekleri halkla bütünleştirip sosyal içerikli çalışmalarıyla beraber dul yetimlerine mağdur olanlarına yardım mahiyetinde çok güzide bir dernek kurmak üzere Fatsa’da bulunuyoruz. Şu ana kadar yaptığımız çalışmalarda bu ivmeyi görmekteyiz" diye konuştu.

Diğer yandan Kore Savaşı sürecinde 285 kişiyle en fazla gazinin Fatsa İlçesi’nden olduğu da ifade edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2005 Perşembe 12:47:49
Güncelleme :15 Nisan 2005 Cuma 11:13:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?