18
Mayıs
2024
Cumartesi
FATSA - ORDU

Fatsalılar fakülte istiyor

Fatsalı bazı sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcilerinden oluşan 30 kişilik grup, Fakülte Yaptırma ve Yaşatma Derneği öncülüğünde Samsun’a giderek Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay ile fakülte konusunda bir görüşme yaptı.

Rektörlük binasında gerçekleşen toplantı 2 saat sürerken, toplantıda Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Dekanı Haluk Kefelioğlu ve Üniversite Genel Sekreteri Nazım Alkan da hazır bulundu.

Fakülte için yapılan görüşmelere sivil toplum örgütlerinden Kızılay Derneği Başkanı Sinan Oral, Gıda Maddeleri Odası Başkanı Aydın Bostancıoğlu, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şerafettin Erözyürek, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Doğan Çelebi, Gelişim Grubu Derneği Başkanı Serap Sırımsı ve yöneticileri, siyasi partilerden CHP İlçe Başkanı Yüksel Pekbüyük, DYP İlçe Başkanı Haydar Gürsu ve iş adamları katıldı.

Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi hakkında görüşlerini belirten OMÜ Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay, Fatsa’da bir fakülte olduğunu ama binası olmadığını belirterek, "Öncelikle fakülte binasının olması lazım. Yeni bir bina için yeni bir proje, yeni bir bütçe çıkartılması lazım. Kamuya ait bitmiş bir okul binası, fakülte için sürat kazandırır. Ama şu da var; yeni bir inşaat yapmak çok zor. Çünkü bizim 10 yıldır bitmemiş inşatlarımız var" dedi.

Rektör Prof. Dr. Bernay, Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi için tahsis edilen Et Balık Kurumu binaları hakkında yapılan söylentilerle ilgili olarak AK Parti Grup Başkan Vekili Eyüp Fatsa’nın kendisini telefonla arayarak, "Bir şirketin fabrika yapma yönünde isteği var, biz size alternatif bir yer versek olur mu?" dediğini belirterek, "Biz, Fatsa için hangisi iyiyse razıyız. Tek şartımız tahsisin kaldırılması konusunda yasal yönden önümüze bir engel çıkmaması. Diğer şartımız eğer tahsisi kaldırırsak bize önerilecek yer mevcut yer ayarında olması lazım. Biz ikisinin de olmasını isteriz. Hem fakülte gelsin hem de üniversite gelsin. Şunu net olarak söyleyebilirim. Fatsa bir birlikteliğe gelmeden benim tahsisten vazgeçmem söz konusu olamaz. Üniversite olarak bizim tahsisten vazgeçmemiz için şartlarımızın yerine gelmesi lazım. Fatsa kendi politikacılarını bu konuda ikna edebilir. Binanın onarımı ile ilgili Fatsalı’ya çok büyük bir görev düşüyor. Biz daha önce keşif yaptırmıştık ama şimdi yeni bir keşif yaptıracağız. İlk iş binanın hayata geçirilebilmesini sağlamamız gerekir. Her şeyden önce Fatsa’da bir iç çalışma yapılması şart" diye konuştu.

Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi için tahsis edilen Et ve Balık Kurumu binalarının 40 bin 490 metrekare alan üzerinde bulunduğunu ifade eden Fakülte Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Zeki Odabaş, "12 bin 770 metrekare kapalı alan, 11 bin 780 metrekare betonlanmış, çevre düzenlemesi ve altyapısı dahil 16 bin 133 metrekare ağaçlandırılmış yeşil alanı, bir tarafı duvar, bir tarafı tellerle çevrili müstakil bir kampüs alanı bulunması bizim için bir avantaj. Madem biz burayı Deniz Bilimleri Fakültesi olarak düşüneceğiz o halde denizden uzak olmamızı hiç kimse isteyemez" dedi.

Fakülte görüşmelerine katılan Fatsalılar da fakültenin biran önce ilçeye kazandırılması konusunda görüş belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2005 Çarşamba 12:28:35
Güncelleme :5 Nisan 2005 Salı 14:57:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?