18
Mayıs
2024
Cumartesi
FATSA - ORDU

Fazla turşu tansiyonları yükseltti

Fatsa Müftülüğü organizesinde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Özel İlgi Polikliniği ve Şifa Polikliniği tarafından Yukarı Ardıç ve Yukarı Bahçeler Köyleri’nde ücretsiz sağlık taraması yapıldı.

Yapılan taramada, fazla turşu yiyen köylülerde yüksek tansiyon hastalığı ortaya çıktı. Yukarı Ardıç Köyü’nde Yazlık Camii bahçesinde toplanan vatandaşlar, Özel İlgi Polikliniği doktoru Gökhan Koçer ve hemşire Neşe Sarıtaş tarafından muayene edildi. Yukarı Ardıç Köyünde gün boyunca 150 vatandaş ücretsiz muayene oldu. Yukarı Ardıç Köyü Muhtarı Yılmaz Gezer, Fatsa Müftülüğü’nü kutsal bir günde böyle bir organizasyon yaptığı için tebrik ettiklerini belirterek, "Doktorun bizlerin ayağına gelmesi, biz köylüleri memnun etmiştir. Bu gibi hizmetlerde bulunanların halka hizmetin Hakka hizmet bilincinde olduğu inancındayız" dedi.

Vatandaşları muayene eden Dr. Gökhan Koçer, köy taramalarına katkıları olduğu için mutluluk duyduklarını ifade ederek, "Muayenelerde yaşlı insanlarda daha çok kireçlenme ve romatizmal hastalıklar, çocuklarda ise üst solunum yolu enfeksiyonları gördük" diye konuştu.

Yukarı Bahçeler Köyü’nde ise Şifa Polikliniği Doktoru Mustafa Halıcı ve hemşire Elif Yücetepe görev yaptı. Dr. Mustafa Halıcı, Yukarı Bahçeler Köyü’nde hastaların büyük bir kısmında yüksek tansiyon ve romatizmal hastalıklar görüldüğünü söyleyerek, "Bu da vatandaşlarımızın dengesiz beslendiklerini ve turşuya ağırlık verdiklerini gösteriyor" diye konuştu.

Sağlık taramasında Yukarı Bahçeler Köyü’nde Üzeyir Dal ve Atilla Hacıvelioğlu isimli din görevlileri sağlık taramasında görevli olurken, Yukarı Bahçeler Köyü’nde ise Zekai Kışan isimli din görevlisi sağlık ekiplerine eşlik etti.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2005 Çarşamba 14:26:03
Güncelleme :29 Nisan 2005 Cuma 12:35:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?