17
Mayıs
2024
Cuma
FATSA - ORDU

Gıda denetimleri sıklaştırıldı

Fatsa İlçe Tarım Müdürlüğü Ordu İl Tarım Müdürlüğü’nden gelen gıda kontrolörleri ile birlikte ilçede gıda üretimi yapan işyerlerine denetim yaptı.

Gıda denetimine Fatsa İlçesi’nin yanısıra Bolaman ve Yalıköy Beldeleri de dahil edilirken, denetlemeye 12 kontrolör katıldı. Fatsa İlçe Tarım Müdürü Ahmet Doğruca, 5179 sayılı yasaya göre gıda üretimi yapılan bütün yerlerin denetiminin Tarım Bakanlığı’na geçtiğini belirterek, "İşyerlerinde özellikle dikkat ettiğimiz noktalar Tarım Bakanlığı’ndan izin alınmış ürünlerin piyasada satılması dolayısıyla merdiven altı şeklinde tabir ettiğimiz ürünlerin halkın sağlığını tehdit yerlerde bulunmaması gerekir. Bu konuda iş yeri sahiplerini uyarıyoruz. Temizlik ve hijyen şartlarına dikkat etmelerini söylüyoruz. Amacımız hem tüketicilerimizi hem de üreticilerimizi bilinçlendirmek. Sağlıklı bir toplum için sağlıklı bir denetim yapmak" dedi.

İlçe Tarım Müdürü Ahmet Doğruca, belirtilen kurallara uymayan iş yerlerine 1 milyardan 100 milyara kadar ceza uygulandığını da söyledi.

Fatsa
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2004 Salı 13:32:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?