22
Mayıs
2024
Çarşamba
FATSA - ORDU

Görme engellinin şaşırtan hafızası

Ordu'nun Fatsa İlçesi'nde gözündeki yüksek tansiyon nedeniyle 11 yaşında gözlerini kaybeden Fatsa Devlet Hastanesi'nin santral memurlarından Osman Bayır, yaklaşık bin telefon numarasını ezberleyerek işini zorlanmadan yapıyor. 

Osman Bayır, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi, Ankara Numune Hastanesi, İstanbul Kartal Eğitim Araştırma Hastanesi ve Cerrahpaşa Dünya Göz Hastanesi'nde tedavi gördüğünü, 6 defa gözünden ameliyat olduğunu ancak gözlerinin açılmadığını söyledi. Fatsa Devlet Hastanesi'nde 2002 yılının şubat ayında göreve başladığını belirten Bayır, "Yaptığım iş gözlerin çok gerekli olduğu bir iş, ama gördüğüm eğitim sayesinde işimi zorlanmadan yapabiliyorum. Hiç rehbere bakmadan hem dahili hem de harici olmak üzere yaklaşık bin tane telefon numarasını biliyorum" dedi. 

Beyaz renkli bastonu sayesinde kenar takibi yaparak evden işe geldiğini ifade eden Bayır, "Evden genelde tek geliyorum ama bazı zamanlar babam da yardımcı oluyor. Araç sürücüleri gerekli gereksiz yere araba park ediyorlar. Ben kaldırımların üstünü yayalar kullanır diye biliyorum, ama kaldırımlar arabalarla dolu. Sürücüler 30-40 bin YTL parayı arabaya veriyorlar, 2 YTL otoparka vermiyorlar. Benim bundan sonra hayalimde bir tek evlenmek var. Yaşım 30'u aşıyor. Evlenip iyi bir eş ve çocuklarım olmasını istiyorum. İşimde bana yardımcı olan mesai arkadaşlarıma ve büyüklerime teşekkür ediyorum" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2007 Pazartesi 10:48:17
Güncelleme :20 Şubat 2007 Salı 12:54:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?