26
Mayıs
2024
Pazar
FATSA - ORDU

Güler'den çatkapı ziyaret

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Mehmet Hilmi Güler, dün gece Fatsa'da Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan'ın seçim çalışması yaptığı Hasan Ümit'in evine çat kapı ziyaret yaptı.


Fatsa'da ilk önce AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi'ne gelen ve burada Başkan Anlayan'ı bulamayınca seçim çalışması yapılan eve gitmeye karar veren Bakan Güler, beraberindekilerle birlikte yürüyerek Hasan Ümit'in evine gitti. Burada kadınların bulunduğu ortamla karşılaşan Enerji Bakanı Hilmi Güler, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan'a "Atom karınca" diye hitap ederek, "O benim en çok sevdiğim belediye başkanı" dedi. Başkan Anlayan'a, "Yeni dönemde ne yapacaksın?" diye soru soran Bakan Güler,
"Projelerin güzelse belki buraya gelir, sana oy atarım" dedi.
Evde bulunan kadınlar tıpkı bir gazeteci gibi Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Mehmet Hilmi Güler'i soru yağmuruna tuttular. Kadınlar Bakan Güler'e, işsizlik ve doğalgaz konularında sorular yöneltti. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Mehmet Hilmi Güler, bir kadının işsizlikle ilgili sorusuna, "İşsizlik en önemli sorunlardan biri. O yüzden yatırımlara ağırlık veriliyor. Enerjide yeni yatırımlar var, barajlar kuruluyor. Bazen de iş isteyen kişilere kömür madeninde iş vermek istiyoruz. Hemen 5 dakika sonra ortadan kayboluyorlar, yani iş beğenmiyorlar, kravatlı çalışmak istiyorlar. Dünyadaki ekonomik durum düzelince bizim işimiz de düzelecek" diye cevap verdi.


Bakan Güler doğalgaz ile ilgili soruya ise, "Karadeniz'deki bütün vilayetlere doğalgaz getiriyoruz. Fatsa'ya da dağları tepeleri aşarak doğalgaz getirdik. Bundan sonraki kısım ihaleyi alan şirkete ait. Bizden önce Türkiye'de 9 vilayette doğalgaz vardı, şimdi 64 vilayette doğalgaz var. Biz en ucuz doğalgaz kullanan ülkelerden bir tanesiyiz" şeklinde cevap verdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 12:09:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?