22
Mayıs
2024
Çarşamba
FATSA - ORDU

Günay'a görkemli karşılama

AK Parti İstanbul 1. bölge 2. sıra milletvekili adayı Ertuğrul Günay, Fatsa ilçesinde büyük coşkuyla karşılandı.


Ertuğrul Günay, Fatsa'da ilk olarak Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan'ı makamında ziyaret etti. Belediye önünde biriken vatandaşlar Günay'a, "Fatsa seninle gurur duyuyor" tezahüratı yaptılar. Ertuğrul Günay belediyede yaptığı konuşmada, mührün tazelenmesinden sonra daha büyük seferberliklere imza atacaklarını belirterek, "Bizler de Ordulu olduğumuzu unutmayacağız. Hem kendi illerimizde milletvekilliğimizi yapacağız hem de doğduğumuz topraklara arkadaşlarımızla birlikte daha fazla hizmet getirmek için
büyük bir gayret göstereceğiz. Siyasette bazı illerin yıldızının parladığı dönemler olmuştur. Bazı illerden başbakan çıkar, bazı illerden cumhurbaşkanı çıkar, o il parlar. Ben inanıyorum ki Ordu'nun da siyasette önü açık" dedi.

"İLKELERİM AK PARTİ İLE BİRE BİR ÖRTÜŞÜYOR"
Bir gazetecinin, "AK Parti'yi özde benimsediniz mi?" sorusuna, gülerek "Nasıl görünüyor" diye cevap veren Günay, "Siyasette nasıl görünüyorsa öyledir. Benim CHP'de yaptığım görevler kör ölür badem gözlü olur. Biraz öyle gibi oldu. CHP'de 3.5 yıl milletvekilliğim, 2 yıl Genel Sekreterliğim var. Ben siyasette geri kalan bütün tanınmışlığımı, bilinmişliğimi Türkiye insanının gözünde birazcık değerim varsa ki, var olduğunu sayın Erdoğan'ın sayesinde yeniden anladım ve ben ona minnet borçluyum.

Yoksa unutulmaya terk edilmiştim. Bir miktar değerim varsa sokakta taşıdığım siyasi görevlerden değil, ilkelerimden alıyorum ve bu ilklerim AK Parti ile birebir örtüşüyor. Demokrasiyi savunuyorum, insan haklarını savunuyorum, adaleti savunuyorum, sosyal adaleti savunuyorum, Türk insanının barış ve güven içerisinde gelişmesini savunuyorum. Bazıları parti tutmayı, takım tutmakla karıştırıyor. Ben siyaseti bir renk körlüğü olarak değil, bir hizmet kapısı olarak görüyorum. Yani Ordu'ya, Türkiye'ye kim doğru şey
yapıyorsa. Zaten yurttaşlarda bir parti fanatizmi yok. Her partinin yüzde 5-10'luk bir çekirdeği var ama çok geniş bir seçmen kitlesi Türkiye için, dünya için, gelişme için doğru olanı arıyor. Bu mantıkla bakıldığı zaman AK Parti, bugün Türkiye'de 15 parti arasında Türkiye'yi yönetebilir kapasitede görünen tek parti" diye konuştu.


Bir basın mensubunun, "Kamuoyunda Cumhurbaşkanı olarak konuşuluyorsunuz" ifadesine ise Günay, "Ben sadece AK Parti'nin İstanbul milletvekili adayıyım" diye cevap verdi. Ertuğrul Günay, şunları kaydetti:


"Benim sayın başbakanla görüştüğüm hiçbir özel görev noktası yoktur. Türkiye'de demokrasinin yaşatılması için, adalet duygusunun geliştirilmesi için bir güven ve istikrar ortamının sürdürülmesi konusunda bir işbirliği görüşmesi yaptık. Ama hemşehrilerimizin beni böyle bir göreve yakıştırması, beni onurlandırıyor. Ben sadece gencecik bir milletvekili adayıyım. Bu konunun hakkımda konuşulmasının onuru bile bana yeter, bunun dışında bir beklentim ve talebim yok."

iha
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2007 Perşembe 03:26:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cemalettin kiremitci IP: 213.140.22.xxx Tarih : 8.07.2007 16:13:34
tebrikler bravo en buyuk AKP saygilarimla gollerli