23
Mayıs
2024
Perşembe
FATSA - ORDU

Gürcü çocuklar 7 saat gecikmeli geldi

Gürcistan’ın Acara kentinden Ordu’nun Fatsa İlçesi’ne 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na katılmak üzere gelen 40 ilköğretim okulu öğrencisi, 7 saatlik bir gecikmenin ardından coşkuyla karşılandı.

Gürcistanlı öğrencilerin gelişi sırasında organizasyon bozukluğu da yaşandı. Gürcistan ekibini karşılamak üzere dün saat 13.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan Fatsa Anadolu Lisesi folklor ekibi ve Atatürk İlköğretim Okulu öğrencilerinin, uzun süre beklemelerine rağmen Gürcistanlı öğrenciler gelmedi. İlk önce saat 13.00’da geleceği açıklanan Gürcistanlı öğrencilerin daha sonra 15.00’da geleceğinin açıklanmasına rağmen Gürcistanlı öğrenciler bir türlü gelmedi. Kimi öğrencilerin beklemekten yoruldukları ve kaldırım taşlarının üzerine oturarak dinlendikleri gözlendi. Öğretmenler, karnı acıkan öğrencilerine dürüm ve simit alarak açlıklarını gidermeye çalışırken Gürcistanlı öğrenciler 7 saat beklemenin ardından Cumhuriyet Meydanı’nda karşılandı.

Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Ercan Şahin ve sınıf öğretmeni Sevgican Özel, Gürcistanlı ekibe çiçek takdim ederken iki ülke öğrencileri ülkelerini temsil eden bayrakları açarak basın mensuplarına poz verdi. Gürcü öğrenciler, Cumhuriyet Meydanı’nda kemençe ve gitar eşliğinde kısa bir süre eğlendikten sonra 2’şer kişilik gruplar halinde istirahat etmek üzere Türk arkadaşlarının evlerine gitti.

Gürcistan ekibini karşılamada hazır bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Çaya, öğrencilerin Gürcistan’ın Acara kentinden geldiklerini belirterek, " 9-14 yaş grubu ilköğretim bölümünden 40 öğrenciyi karşıladık. Gürcistanlı öğrenciler Fatsa’da 23 Nisan etkinliklerine katılıp ilçemizin tarihi ve turistik yerlerini gezdikten sonra ülkelerine dönecekler" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2005 Perşembe 16:37:30
Güncelleme :21 Nisan 2005 Perşembe 17:50:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?