23
Mayıs
2024
Perşembe
FATSA - ORDU

Gürcü dansları Fatsalı'yı büyüledi

Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği’nin daveti üzerine Ordu’nun Fatsa İlçesi’ne gelen Gürcistan Tiflis Devlet Güzel Sanatlar Koleji öğrencilerinin sunduğu halk dansları, izleyenlerin nefeslerini kesti.

Dumlupınar Kapalı Spor Salonu’nda gösterime sunulan halk danslarını Kaymakam Salih Gürhan, Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Aktepe, Başhekim Dr. Alaettin Arıkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Çaya, İlçe Tarım Müdürü Ahmet Doğruca ve çok sayıda davetli izledi. Gecenin açılış konuşmasını yapan Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Sevgican Özel, iki ülkenin dost ve kardeş ülke olduğunu belirterek, "Tiflis’ten gelen genç yavrularımıza kucak açtık, sanat dostluğumuzu paylaştık. Onlarla evimizi ve dostluğumuzu paylaştık. Ata’mızın geçmişteki beklentisini bugün Fatsa’da gerçekleştirmekten mutluyuz" dedi.

Gösteriler, Fatsa Anadolu Lisesi öğrencilerinin folklor ve Hekimoğlu oyunları ile başladı. Daha sonra Tiflis Devlet Güzel Sanatlar Koleji öğrencileri ilk olarak 4 kişilik bir ekiple rüya, yılan, heyketraş ve sisatura pandomim gösterilerini sundular. Daha sonra Acara ve Osetya bölgelerine ait Tivruli, Muhcem, Ceyran, Cilvelo, Horum ve Svanun türü dansları sergilediler. Tiflisli öğrenciler 1 saate yakın süren dansları sonunda, izleyenler tarafından ayakta alkışlandılar.

İlçe Kaymakamı Salih Gürhan, gecenin sonunda yaptığı konuşmada, iki ülkenin daima dost kalacağını belirterek, "Birlikteliğin sağlanmasından duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum" dedi.

Karşılıklı hediye alışverişinin de yaşandığı gecede, Tiflis Devlet Güzel Sanatlar Koleji Direktörü Mzıa Aprıdıonıdze, Okul Müdürü Ali Yazgı’ya gecenin anısına bir gümüş kılıç hediye etti. Okul Müdürü Ali Yazgı da buna karşılık Mzıa Aprıdıonıdze’ye bir gümüş vazo takdim etti. Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Sevgican Özel ise Mzıa Aprıdıonıdze’ye bir cumhuriyet altını ile Türk Bayrağı armağan etti.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2005 Perşembe 13:00:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?