15
Mayıs
2024
Çarşamba
FATSA - ORDU

Gürcü Leila oldu Leyla

Ordu'nun Fatsa ilçesinde Ahmet Koraz ile evlenen Gürcistanlı Leila Lortkipanidze, Müslümanlığı seçerek Leyla adını aldı.

Fatsa İlçe Müftülüğü'nde düzenlenen ihtida töreninde İlçe Müftüsü Şenel Yılmaz, Leila-Ahmet Koraz çifti, şahitler, din görevlileri Fahri Oran ve Celal Eker hazır bulundu. Tören, din görevlisi Fahri Oran'ın Kur'an-ı Kerim okumasıyla başladı. Daha sonra İlçe Müftüsü Şenel Yılmaz, Müslüman olarak Leyla adını alan Gürcistanlı Leila'ya İslam dini hakkında bilgiler verdi.

Yılmaz, Leyla Koraz'a İslam dinini kendi rızasıyla kabul ettiğine dair cümleyi tekrar ettirdi ve kelimeyi şahadet getirttirdi. Kelimeyi şahadet getirdikten sonra Müslüman olan Leyla Koraz'a, Müftü Yılmaz Kur'an-ı Kerim ve ihtida belgesi takdim etti. Türkiye'yi çok sevdiği için Müslümanlığı seçtiğini söyleyen Leyla Koraz, "Burada aile kurmak istedim. İnsanları çok sevdim. Burada bulunduğum süre içerisinde Ramazan aylarında oruç tuttum" dedi.

Eşi Ahmet Koraz ise, Leila ile Fatsa'da alışveriş yaparken tanıştığını belirterek, "Leila'nın kocasının olmadığını öğrenince evlenmeye karar verdik. O beni kabul etti, ben de onu kabul ettim. Benim eşim ölünce bizim Türk kadınlarından kadın almak istedim. Benden ilçe merkezinden ev istediler. Bende onu alamadım. Leila'da kabul edince evlendik. 5 yıllık evliyiz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2007 Pazartesi 17:52:57
Güncelleme :31 Aralık 2007 Pazartesi 17:58:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?