18
Mayıs
2024
Cumartesi
FATSA - ORDU

Güzelliği mest ediyor ama sorunlar da bitmiyor

Fatsa Kaymakamı Salih Gürhan, İlçe İdare Kurulu üyeleri ile birlikte 2005 yılının 2. köy gezisini Yeniyurt, İnönü ve Yeşilköy Köyleri’ne gerçekleştirdi.

Kaymakam Salih Gürhan ve beraberindeki heyet ilk önce Yeniyurt Köyü’ne gitti. Yeniyurt Köyü’nün muhteşem doğası, İlçe İdare Kurulu heyetini mest etti. Yeniyurt Köyü’nde bulunan toplanma yerinin yeşil harmanını gören İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Çaya, kendini bir anda çimenlere atarak boylu boyunca uzandı.

Kaymakam Salih Gürhan ve İlçe İdare Kurulu üyeleri daha sonra İnönü ve Yeşilköy Köyleri’ne giderek köy muhtarları ve vatandaşların sorunlarını dinledi. Köy gezileri sonunda bir değerlendirme yapan Kaymakam Salih Gürhan, köylerin sorunlarını yerinde görerek incelediklerini belirterek, "Yol sorunu, su sorunu elektrik sorunu eğitim ve öğretimle ilgili sorunları muhtar arkadaşlarımızla köylü vatandaşlarımızla görüşerek yerinde çözmeye çalışıyoruz. Kış şartları nedeniyle yollarımız tahrip olmuş. Bazı köylerimizde su sorunu var. Köye gelmemizin amacı görerek tespit yapıyoruz. Vatandaşlarımızla konuşarak bire bir tespit yapıyoruz" dedi.

Köylü vatandaşları hayvancılığa da teşvik eden Kaymakam Salih Gürhan, "Köylü vatandaşımızın genişçe bahçeleri var. Ot sorunu yok. Elde edecekleri hayvanları bakmak için ekstra bir masraf yapmayacaklar. Bir yılsız ödemesiz bir yıl sonra 3 bin dolara taksitle hayvan alabiliyorlar. Gerçekten güzel bir avantaj. Köylülerimizin bundan istifade etmesini istiyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2005 Salı 16:46:35
Güncelleme :11 Mayıs 2005 Çarşamba 13:51:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?