23
Mayıs
2024
Perşembe
FATSA - ORDU

Hemşireler doyasıya eğlendi

Fatsa Devlet Hastanesi hemşireleri, 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası dolayısıyla düzenlenen gecede bir yılın yorgunluğunu doyasıya eğlenerek attı.

Dolunay Otel’de düzenlenen geceye Fatsa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Alaettin Arıkan, Başhekim Yardımcıları Beyin Cerrrahi Uzmanı Op. Dr. Volkan Sandal ve Çocuk Sağlığı Uzmanı Dr. Hüseyin İnceoğlu da katıldı.

Gece, Fatsa Devlet Hastanesi Başhemşiresi Meliha Şahin’in açılış konuşmasıyla başladı. Şahin, sağlık hizmetlerinin yürütülmesi için hemşirelerin önemli bir rol üstlendiğini belirterek, "Hemşireler sağlık sisteminin en önemli unsuru olmuştur" dedi.

Fatsa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Alaettin Arıkan ise hemşirelik mesleğinin kutsal bir meslek olduğunu ifade ederek, "Çünkü hemşireler, tedavi ettikleri hastadan hiçbir maddi menfaat beklemez. Büyük bir özveriyle hastalara şifa dağıtmaktadır. Sağlık ordusu bir bütündür, hemşireler bunun yanında sağlık ordusunun omurgasını teşkil etmektedirler. Onlar olmadan sağlık mevzuatında tek başına doktor hiçbir işe yaramaz" diye konuştu.

Fatsa Devlet Hastanesi hemşireleri, gece boyunca müzisyenler eşliğinde eğlenerek stres attı. Hemşirelere kısa bir süre Başhekim Arıkan da sahnede eşlik etti. Gecede Yükseliş İhtisas Kulübü’nün folklor gösterileri, davetlilerin büyük beğenisini kazandı.

Bu arada, gecede yapılan çekilişte Türk Sağlık-Sen tarafından verilen 37 ekran televizyonu Elif Özgen isimli hemşire, Sağlık-Sen tarafından verilen klimayı ise Acil Poliklinik sağlık memuru Necati Sarıkeklik kazandı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2005 Pazar 18:51:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?