19
Mayıs
2024
Pazar
FATSA - ORDU

Heyelan yol kapatıyor

Fatsa İlçesi’ne bağlı Bozdağı Köyü Hatip Dağı mevkiinde meydana gelen heyelan, 5 köyün ulaşımını sağlayan yolu kapatma noktasına getirdi.

İlçe idare heyeti ile birlikte köy gezileri sırasında heyelan mıntıkasına giderek incelemede bulunan Kaymakam Salih Gürhan, heyelanın jeolojik bir olaydan kaynaklandığını söyledi. Gürhan, "Biz bu durumlarda konuyu acilen Köy Hizmetleri’ne bildiriyoruz. Buranın tabanında bir kayma var. Setle mi bir önlem alınır yoksa tamamen tahliye mi edilir, görüşeceğiz. Konu tamamen teknik bir konu. Acil gündemimize alıyoruz. Çünkü burası grup köy yolu" dedi.
Heyelan olan yerin Yukarı Ardıç Köyü sınırlarına dahil olduğunu ancak mahalle olarak Bozdağı Köyü’ne bağlı olduğunu ifade eden Yukarı Ardıç Köyü muhtarı Yılmaz Gezer, "Bu bölgede 40-50 seneden beri kayma var. Ama ilk defa geçtiğimiz aylarda bu kadar tahribat verdi" diye konuştu.
İlçe Kaymakamı Salih Gürhan, yoldan geçen araçların her hangi bir tehlike ile karşılaşmamaları için İlçe Jandarma Bölük Komutanı Şentürk Kurt’tan tedbir almalarını isterken heyelan olan yerde, enerji hattının da tahrip olduğu gözlendi.

fatsa
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2004 Pazartesi 13:58:04
Güncelleme :13 Aralık 2004 Pazartesi 14:20:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?