19
Mayıs
2024
Pazar
FATSA - ORDU

Hırsızlık ve dolandırıcılık suçuna 4 gözaltı

Fatsa İlçesi’nde muhtelif tarihlerde yaptıkları hırsızlık ve dolandırıcılık suçlarından aranan 4 kişi, polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı.

11 Aralık 2004 tarihinde Makbule Akıllı’nın 240 milyon lirasını ve 2 adet bileziğini çalarak kaçan Zöhre K. (31), Türkan K. (30), Hacer B. (24) ve Hüseyin K. (22), Fatsa Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yaptıkları çalışmalar neticesinde Samsun’un Çarşamba İlçesi’nde yakalandı. Hırsızlık ve dolandırıcılık iddiası ile yakalanarak gözaltına alınan zanlılar, Fatsa’ya getirilerek sorguları tamamlandıktan sonra cumhuriyet savcılığına sevk edildi.

Zanlıların, olay mağdurlarını genellikle yaşlı ve savunmasız bayanlardan seçtikleri, kendilerini cami imamının veya tanımış bir kimsenin akrabası olarak tanıtıp, güvenlerini kazandıktan sonra fitre veya sadaka vermek için borç para istemek suretiyle veya para bozdurmak bahanesiyle mağdurlardan aldıkları paraları gasp ettikleri, çoğu zaman birlikte hareket ettikleri, olaydan sonra beyaz bir minibüsle olay yerinden uzaklaştıklarının tespit edildiği öğrenildi. Şahısların, Ünye İlçesi’nde de 2 ayrı gasp olayına Fatsa’da ise 16 ayrı hırsızlık olayına karıştıkları tespit edildi.

fatsa
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2004 Çarşamba 12:20:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?