15
Mayıs
2024
Çarşamba
FATSA - ORDU

Hoşgörü ve emeğin ışıltısı

Ordu'nun Fatsa ilçesinde, Hz. Mevlana yılı dolayısıyla Kız Meslek Lisesi tarafından "Hoşgörü ve Emeğin Işıltısı" isimli gecede düzenlenen defilede öğrenciler, kendi diktikleri kıyafetleri sergiledi.


Geceye Kaymakam Mustafa Selman Yurdaer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Çaya, Şube Müdürü Atilla Yiğit, AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Süleyman Şahin ve çok sayıda vatandaş katıldı. Okul Müdürü Ayşe Akyol gecede yaptığı konuşmada, Hz. Mevlana'nın kutlu ve mutlu olma bilgilerini aleme yaya büyük bir mutasavvıf olduğunu belirterek, "Mevlana, Mevlevi tarikat anlayışıyla da bir çığır açmıştır. Fikir dünyasının kaynağını her daim Kur'an ve hadis gösteren ve İslam'ı yorumlayışıyla dikkat çeken Mevlana, bize asırlar öncesinde öğütler göndermiştir" dedi.

Gecenin son bölümünde öğrenciler okulun giyim öğretmenleri Dilek Nayır, Emine Bal, Şenay Öztürk, Aslıhan Temiz ve Nuray Çağatay'ın rehberliğinde hazırlanan ve resim öğretmeni Gamze Çöllü tarafından tasarlanan "Mevlevilik ve Semazen" konulu üç özel tasarımdan oluşan defileyi gerçekleştirdiler. Defilenin ilk bölümünde semazen kıyafetlerinden oluşan bölüm sergilenirken, ikinci bölümde ise yöresel kıyafetler izleyicilerin beğenisine sunuldu. Defilede son olarak sergilenen gelinlik kıyafeti, davetlilerin
büyük beğenisini kazandı.

iha
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2007 Cuma 16:50:07
Güncelleme :28 Aralık 2007 Cuma 16:53:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?