23
Mayıs
2024
Perşembe
FATSA - ORDU

İşadamından eğitime bilgisayar desteği

Ordu’nun Fatsa İlçesi’nde işadamı Rahmi Yangın, Büyük Ata İlköğretim Okulu’nda bir sınıfa 4 bin 500 YTL değerinde bilgisayarlı jenereksiyon, tepegöz ve DVD sistemi kurdurarak eğitime destek verdi.

İşadamı Rahmi Yangın tarafından Büyük Ata İlköğretim Okulu’na alınan cihazlarının hizmete girmesi dolayısıyla bir açılış töreni düzenlendi. Teknoloji sınıfının açılış törenine Kaymakam Salih Gürhan, Cumhuriyet Savcısı Cihan Ergün, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Çaya, Şube Müdürleri Hüseyin Biberoğlu, Atilla Yiğit, İlçe Tarım Müdürü Ahmet Doğruca ve davetliler ile okul müdürleri katıldı.

Törende konuşan Kaymakam Salih Gürhan, eğitime çok önem verdiklerini ifade ederek, "Avrupa ile entegre olacaksak eğitimi birinci planda tutmamız gerekiyor. 2004-2005 eğitim ve öğretim yılında orta öğretimdeki öğrenci sayımız 2 milyon. Yani Türkiye nüfusunun yüzde 11’i öğrenci demektir. Eğitim sorunu her aileyi ilgilendiren bir sorundur. Eğer Avrupa ile entegre olacaksak bilim ve teknolojide de ilerleme göstermemiz lazım. Eğitime katkı demek her vatandaşımızın her esnafımızın bir okul yaptırması demek değildir. Bir derslik yapmak da eğitime katkıdır 52 derslik yapmak da eğitime katkıdır. Ülkesini seven her vatandaşımızın karınca kararınca eğitime destek vermesi gerekir. Eğitim sadece Milli Eğitimin sorunu değildir. Okulumuza teknoloji sınıfı yapan Rahmi Yangın beyefendi devlet umuru görmüş bir iş adamımızdır. Katılmayı ve paylaşmayı biliyor. Kendisini kutluyorum. Gücü yeten herkesi eğitime katkı yapmayı davet ediyorum" dedi.

Okula 4.5 milyar değerinde teknoloji sınıfı kazandıran İş adamı Rahmi Yangın ise, "Böyle güzel bir okulun yapılması benim böyle bir iş yapmama vesile oldu. Bundan sonra da elimden gelen gayreti göstereceğim" dedi.

Törenin son bölümünde İlçe Kaymakamı Salih Gürhan tarafından iş adamı Rahmi Yangın’a bir plaket ve takdirname, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Çaya tarafından okulun arsasını bağışlayan Hasan Maden’e bir plaket ve okuldaki çalışmalarından dolayı Okul Müdürü Halit Kovancı’ya yine İlçe Kaymakamı Salih Gürhan tarafından bir takdirname verildi. Teknoloji sınıfının açılışını Kaymakam Salih Gürhan, Cumhuriyet Savcısı Cihan Ergün ile birlikte yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2005 Perşembe 13:08:52
Güncelleme :10 Şubat 2005 Perşembe 13:12:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?